Patru mese noi de operație pentru blocurile operatorii ale SCJU Cluj

Patru mese noi de operație vor funcționa în blocurile operatorii ale Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj. O masă de operație este destinată intervențiilor chirurgicale din sfera ORL, o masă de artroscopie – destinată intervențiilor ortopedice, iar două mese sunt pentru chirurgie vasculară. Cele patru echipamente, în valoare totală de aproximativ 670.000 lei, au fost achiziționate cu fonduri alocate de Ministerul Sănătății.

„Am reușit, prin această investiție, să schimbăm aproape toate mesele de operație din blocurile operatorii ale spitalului. Cele patru mese de operație achiziționate acum completează alte 12 mese, care au fost cumpărate în perioada 2014-2018. Mesele cumpărate anterior au însumat o investiție de aproape 1.800.000 lei. Pentru un spital de urgență, acordarea asistenței medicale pentru pacientul critic este absolut vitală. Tocmai de aceea, politica de management a vizat dezvoltarea infrastructurii serviciilor medicale de urgență, de la investigații imagistice rapide, la siguranță în sala de operație și confort post-operator”, declară managerul SCJU Cluj, ec. dr. Petru Șușca.

Conform datelor furnizate de conducerea spitalului, medicii SCJU Cluj au efectuat anul trecut 27.251 de intervenții chirurgicale, volumul de muncă ridicând, deopotrivă, probleme care vizează și siguranța pacientului, dar și confortul chirurgului în timpul intervenției. Mesele noi de operație înlocuiesc echipamente vechi, uzate, care adesea cauzau dificultăți în poziționarea pacientului.

„Mesele noi sunt electrohidraulice, cu blat subdivizat, astfel încât să permită poziţionarea pacientului conform cu necesităţile intervenţiei, dar asigurând totodată confortul acestuia în timpul intervenţiei chirurgicale. Mesele de operaţie sunt construite din material cu proprietăţi bacteriostatice, antifungice, rezistente la foc şi radiotransparente, suportând o greutate de 250 kg. Fiecare masă chirurgicală poate fi adaptată pentru intervenţiile în echipă mixtă (chirurg ORL, neurochirurg, chirurg oro-maxilo-facial, chirurg oftalmolog), extrem de util în chirurgia tumorilor de cap şi gât” – precizează conf. dr. Magdalena Chirilă, medic șef al Secției Clinice ORL.

„Pentru pacient, aceste caracteristici se traduc într-un timp intra-operator mai scurt, ceea ce înseamnă o recuperare mai rapidă și risc scăzut de incidente și complicații în timpul intervenției chirurgicale” – subliniază conducerea spitalului.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie