Muzeul “bălăriilor” din centrul municipiului Cluj-Napoca

Liderii PSD Cluj le cer liberalilor clujeni să “plece acasă” şi să lase administraţia pentru că în ultimii ani şi-au bătut joc atît de judeţ cît şi de municipiul Cluj-Napoca. Social democraţii spun că datorită administraţiei liberale mai multe proiecte strategice ale acestui judeţ şi municipiu sînt blocate iar clujenii vor trebui să plătească incompetenţa celor de la PNL.

IMG_2333Un exemplu la cum au ştiut reprezentanţii PNL să administreze patrimoniul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj este terenul de pe strada Victor Babeş, zona Spitalului de Pneumoftiziologie “Leon Daniello”, care în prezent este plin de bălării şi de gunoaie.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută pe terenul respectiv, că vinovaţi ar fi preşedinţii liberali ai CJ care s-au succedat pînă acum şi că acest teren reflecă modul în care liberalii ştiu să facă administraţie.

“În 2006 acest teren a fost concesionat, este o suprafaţă de 7.000 mp. A venit criza, aici trebuia să fie un mall, dar eu nu am o problemă cu cei care au concesionat, am o problemă cu cei de la CJ, cu preşedinţii care au fost acolo şi care acum au început să facă tot felul de promisiuni, începînd cu dl Alin Tişe. Domnul Marius Nicoară, domnul Alin Tişe, domnul Horea Uioreanu, domnul Marius Mînzat, domnul Mihai Seplecan, domnul Vakar Istvan, toţi au ştiut de această problemă. Pînă la urmă sîntem în centrul municipiului Cluj-Napoca şi pe această suprafaţă de teren nu e admisibil să se găsească ceea ce se găseşte”, a spus Remus Lăpuşan.

Potrivit acestuia, pe terenul respectiv ar trebui să fie construit un parking şi un loc de joacă.

“Teoretic, există o firmă care are de recuperat nişte creanţe pentru investiţia care a fost făcută aici, creanţe care au fost cumpărate de la BCR. Soluţia este foarte clară: ne aşezăm la masă cu firma respectivă, ajungem la un consens şi rezolvăm în aşa fel încît juridic, corect, legal, acest teren să reintre în patrimoniul CJ”, a mai spus Lăpuşan.

Liderul social democrat a arătat că situaţia terenului de pe strada Victor Babeş nu este singurul lucru care arată incompetenţa liberalilor clujeni. “La fel trenează şi cu abatorul de la Iclod, managementul deşeurilor, iată sînt multe probleme, drumul Ic-Ponor-Răchiţele, multe promisiuni în van. Dacă Alin Tişe cu Marius Nicoară, Uioreanu şi toţi PNL-iştii ne spun că fac un proiect european pentru a construi 22 km de drum, trebuie să ne lase în pace şi să plece acasă. Mă mir că mai au curajul să ridice atenţia asupra acestui drum unde şi-au demonstrat incompetenţa cap-coadă. Drumul încă nu e finalizat, drumul se finalizează în 55 de zile pentru că spun ei din cauza campaniei electorale, iar Alin Tişe i-a împins de la spate. Vor să facă şi centru de colectare a fructelor. În anul care a trecut şi în 2015, 2014, au blocat acele investiţii, iar investiţia pentru centrul de colectare-sortare a fructelor a fost blocat pentru că candidatul PNL de la Cîmpia Turzii avea probleme de imagine”, a spus Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.

La rîndul său, consilierul judeţean Vasile Sălătioan, a arătat că în 2015 liberalii au diminuat banii destinaţi proiecutlui abatorul de la Iclod şi centrul de colectare a legumelor şi fructelor, fiind mutaţi în fondul de rezervă la dispoziţia preşedintelui CJ. “A fost un lucru la care ne-am opus, noi, PSD, era suficient raportîndu-ne la anii 2014-2013, o sumă de 400.000 lei, nu două milioane cum s-au alocat la fondul de rezervă. Putem să alăturăm aceste situaţii la CMID, la Ic-Ponor şi altele, care arată impotenţa PNL-ului. La un contract care trebuia finalizat în 18 luni (Ic-Ponor), ne lăudăm că în 15 zile va fi inaugurat. Dacă la bunuri şi servicii, la funcţionare în bugetul local al judeţului erau 88 milioane alocate şi din bugetul propriu pe secţiune de dezvoltare s-au repartizat doar 66 milioane. Sînt prea mulţi bani pe funcţionare în detrimentul dezvoltării. Judeţul are nevoie de o dezvoltare, rapidă”.

Deputatul Cornel Itu a semnalat că o mare problemă a liberalilor care au condus CJ Cluj a fost legată de utilizarea fondurilor europene şi accesarea de noi fonduri. “Uitaţi-vă că sîntem blocaţi la capitolul fonduri europene atît în proiectul IC Ponor cît şi în proiectul Centrului de management al deşeurilor. Sînt şi alte proiecte care nu se derulează în mod corespunzător iar clujenii vor plăti din bani proprii şi e mare păcat”, a arătat Itu.

C.P.

Articole din aceeasi categorie