Mitropolitul Clujului: „Mă rog din tot sufletul pentru unitatea creștină”

„Eu mă rog din tot sufletul, mă rog din tot sufletul pentru unitatea creștină. Cred că, pe bună dreptate, cei care n-au preocupări spirituale deosebite, oarecum sunt scandalizați de faptul că nu e unitară viața creștină, care ar trebui să îi covârșească pe toți” – a declarat marți, la întâlnirea de dinainte de Paști cu presa, mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, ÎPS Andrei.

În opinia sa, Hristos este singura șansă pentru a se ajunge la această unitate. ”Toate celelalte neajunsuri ni se datorează nouă, oamenilor, căci suntem slabi și n-am pătruns mesajul Evangheliei lui Hristos cu toată ființa noastră. În momentul în care vom trăi plenar în Hristos, se va reface și unitatea creștină” – a declarat ÎPS Andrei.

Întrebat dacă consideră că vizita Papei Francisc în România ar putea fi un pas înainte spre această unitate, ÎPS Andrei a declarat: ”Sperăm să fie! Din ce noi vedem, din media, Papa Francisc este un om tare deschis sufletește și jovial”. Mitropolitul a precizat că Biserica Ortodoxă Română privește această vizită „pozitiv”, Papa Francisc urmând să aibă, de altfel, o întâlnire și cu membrii Sfântului Sinod.

În ce privește așteptările Bisericii Ortodoxe Române de la vizita Papei Francisc în România, ÎPS Andrei a declarat că acestea sunt ”așteptările pe care le are orice creștin bun, ca să se facă pași spre unitatea creștină”, și „aberații ca aceea petrecută acum, de Paștele catolicilor, în Sri Lanka, să nu se mai întâmple”.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie