Interes pentru prezentarea unor expoziții spaniole în județul Cluj

Noul ambasador al Spaniei în România, Excelența Sa Manuel Larrotcha Parada s-a întâlnit, ieri, cu vicepreședintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat.
Discuţiile s-au axat, printre altele, pe oportunitãţile pe care le oferã Clujul pentru dezvoltarea relaţiilor româno-spaniole.
Vicepreședintele forului administrativ județean i-a prezentat diplomatului spaniol potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj, precum şi principalele proiecte aflate în derulare la nivelul forului administrativ județean. În acest context, a fost subliniată importanța Parcurilor Industriale administrate de Consiliul Judeţean prin intermediul TETAROM S.A. şi rolul benefic pe care aceste proiecte îl au în ceea ce priveşte încurajarea schimburilor economice şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale. De asemenea, un alt aspect abordat în cadrul discuțiilor l-au reprezentat proiectele de reabilitare a reţelei de drumuri județene precum și principalele proiecte derulate de instituțiile aflate în subordinea forului administrativ județean.
Totodată, din dorinţa de a evidenţia oportunităţile pe care judeţul Cluj le poate oferi şi pentru a convinge ambasadorul Spaniei de avantajele pe care acesta le are din punct de vedere investiţional, vicepreședintele Marius Mînzat a subliniat pe parcursul întâlnirii caracterul complex al judeţului Cluj. Astfel, printre punctele forte ale acestuia au fost amintite potenţialul turistic şi industrial, forţa de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine, profesionalizată şi experimentată, dar și faptul că Clujul găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al ţării. Nu în ultimul rând, vicepreședintele forului administrativ județean le-a vorbit oaspeților spanioli despre expansiunea sectorului IT din această zonă, precum și despre multitudinea și diversitatea activităților și proiectelor culturale.
Ambasadorul Spaniei și-a manifestat dorința de a planifica acțiuni comune care să se deruleze în domeniile cultural, artistic și sportiv, intenționând să susțină și demersurile necesare pentru prezentarea unor expoziții spaniole în județul Cluj.

Articole din aceeasi categorie