IN MEMORIAM. Zi tristă pentru lumea medicală a Clujului: Prof. Univ. Dr. Teofil Pop

S-a retras din cele turnuri și ogive ale muncii întru sănătatea semenilor și, discret, într-o dispariția nocturnă insesizabilă, a plecat în lumina ce aureolează pe cei dăruiți.
Patronul Centrului Medico-chirurgical ”Interservisan” – prima policlinică privată din țară – s-a născut la 17 septembrie, 1948. A urmat cursurile Liceului Mihai Eminscu și Facultatea de Medicină din Cluj. Cu un doctorat strălucit în oto-rino-laringologie și chirurgie facială, ca medic primar a urmat mai multe specializări în țară și străinătate. În 1976 a devenit asistent universitar, urcând, treaptă cu treaptă, toate gradele universitare. Profesorul Pop Teofil a lăsat în urmă 12 brevete de invenție, 120 de lucrări comunicate la diferite reuniuni și congrese din țară și străinătate, efectuând peste 70.000 de intervenții chirurgicale O.R.L. Totodată, a activat cu maximă implicare în activităţile Societății Române de Oto-rino-Laringologie, fiind membru al Uniunii Balcanice Medicale – secția ORL (Atena), și a prestigiosului Institut Internaţional de alergologie (Bruxelles).
A fost nu numai un profesionist de excepție, dar și un manager deosebit. A știut să adune în jurul domniei sale somități ale lumii medicale românești și străine și, totodată, a avut o grijă permanentă pentru a oferi servicii medicale de maximă calitate tuturor categoriilor de pacienți, indiferent de condiția lor socială. De mai bine de 25 de ani, la ”Interservisan” și-au recăpătat sănătatea și bucuria de a trăi sute de mii de pacienți din țară și străinătate. De unde incontestabilul plus cu care domnia sa a dominat lumea atâtor și atâtor faime? Dăruire făr’ de margini, profesionist ireproșabil și, mai ales, om de omenie. Este, neîndoielnic, o reducere la esențe a faptelor și trăirilor unui om de o mare complexitate, ce a lăsat, prin prematura plecare spre cele veșnice, un mare gol și o tristețe nemărginită în sufletele celor ce l-au îndrăgit. Rămân în urmă emblema Interservisan, nu numai ca oază de sănătate, ci și ca o academie de frumos, fie doar și prin rostirea numelor tablourilor achiziționate de la pictori români de renume, spațiu estetic rezonant cu bucuria sufletelor întremate cu osebită grijă.
Fie-i țărâna ușoară!
Sincere condoleanță familiei.

Asociații de la SC Casa de editură „Napoca”
și
Colectivul ziarului „Făclia de Cluj”

Articole din aceeasi categorie