Imprimeriile Ardealul cer revocarea din funcţie a directorului CNI Coresi

Directorul Imprimeriei Ardealul Cluj-Napoca, Mircea Gurgiu, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că reprezentanţii imprimeriei clujene, ai Imprimeriei de Vest Oradea şi ai sindicatelor din Compania Naţională a Imprimeriilor (CNI) Coresi i-au cerut ministrului Culturii, Ionuţ Vulpescu, să îl revoce din funcţie pe directorul companiei, Marius Cristian Căluţi, declarându-se nemulţumiţi de faptul că acesta nu a luat deciziile corecte, spun ei, pentru ieşirea din insolvenţă a companiei, după un an de zile de când a fost numit în funcţie cu acest scop principal.

Potrivit directorului Imprimeriei Ardealul Cluj-Napoca, Mircia Giurgiu, planul de reorganizare propus de directorul CNI Coresi conţine unele puncte, care, dacă ar fi puse în practică, ar duce la falimentul companiei. Unul dintre ele se referă la posibilitatea plăţii unor salarii compensatorii în cazul unor restructurări sau a închiderii activităţii.

„I-am cerut ministrului Culturii, Ionuţ Vulpescu, revocarea din funcţie a directorului general al CNI Coresi, Marius Cristian Căluţi – care este şi administrator special -, deoarece suntem nemulţumiţi de activitatea acestuia. De un an de la numirea sa în funcţie nu a venit cu soluţii pentru ieşirea companiei din insolvenţă. E nevoie de un plan de reorganizare, avem soluţii de ieşire din insolvenţă dar, din păcate, nu are cine să le aplice la nivelul conducerii. Planul de reorganizare realizat de conducere ar fi dus la falimentul companiei”, a spus Giurgiu. Acesta a precizat că semnatarii memoriului nu mai au încredere în directorul Căluţi, deşi şeful CNI Coresi a fost numit cu sprijinul şi la propunerea sa.

Potrivit lui Giurgiu, situaţia financiară a CNI Coresi a devenit precară după mai mulţi ani în care conducerile au încercat falimentarea companiei, amintind că, în acest sens, că fosta conducere a companiei a fost schimbată în martie 2016 – după ce împotriva acesteia începuse o anchetă penală -, iar la conducere a venit Marius Cristian Căluţi.

Giurgiu a subliniat că, abia recent, a constatat că, acte ale companiei care priveau anumite cheltuieli nejustificate purtau, pe lângă semnătura fostului director, şi pe cea a lui Căluţi, care, înainte, deţinuse funcţia de director tehnic. „Acum, deşi se află de un an în funcţia de director general şi administrator special şi ar fi avut datoria să sesizeze organele competente cu privire la ilegalităţile fostei conduceri a companiei, domnul Căluţi nu a făcut niciun demers în acest sens”, a explicat Mircia Giurgiu, considerând că este de datoria sa să spună lucrurilor pe nume.

Totodată, Giurgiu a arătat că o serie de propuneri de reducere a cheltuielilor şi de creşterii veniturilor pe care le-a făcut aşteaptă şi acum, după luni de zile, aprobarea directorului companiei.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie