Dotări din fonduri europene pentru două spitale clujene

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a câștigat un proiect european în valoare de 18.596.699,84 de lei. Contractul de finanțare, deja semnat, prevede achiziționarea a 25 de aparate medicale, inclusiv de testare și diagnosticare COVID-19, și a 5.249 de echipamente de protecție și consumabile – informează Consiliul Județean Cluj, sub a cărui autoritate funcționează spitalul.

Potrivit sursei citate, o parte din echipamentele de protecție și consumabile au intrat deja în dotarea spitalului, celelalte aflându-se în curs de achiziționare. „Având în vedere urgența cumpărării acestora, Consiliul Județean a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la Uniunea Europeană în baza acestui proiect” – precizează CJ Cluj.

Aceeași sursă amintește că și Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, a câștigat, „cu sprijinul Consiliului Județean Cluj”, un proiect european în valoare de 16.511.881,43 de lei, care vizează cumpărarea a 251 de echipamente medicale, inclusiv de testare și diagnosticare coronavirus și a 383.971 de echipamente de protecție și consumabile.

„Și în cazul acestei instituții spitalicești, o parte din dotări au ajuns deja la spital, celelalte fiind în curs de achiziționare” – precizează CJ Cluj.

M. T.

Articole din aceeasi categorie