Decret de numire în funcţia de procuror-şef al DIICOT

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a lui Oliver-Felix Bănilă pe o perioada de trei ani, a informat Administraţia Prezidenţială.
Pe 11 iunie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Felix Bănilă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, în funcţia de procuror-şef al DIICOT, după ce acesta primise aviz favorabil din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
În motivarea avizului favorabil dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii se menţiona că Felix Bănilă, la interviul susţinut în faţa CSM, a identificat soluţii pentru îmbunătăţirea activităţii DIICOT şi a prezentat o viziune de ansamblu asupra activităţii.
La selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru şefia DIICOT se mai înscrisese, pentru un nou mandat, Daniel Horodniceanu.
Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
Pe 19 mai procurorul Felix Bănilă a declarat că are încredere în capacitatea şefului statului Klaus Iohannis de a lua o decizie în deplină cunoştinţă de cauză în ceea ce priveşte numirea sa la şefia DIICOT.
Declaraţia acestuia a survenit în contextul scrisorii transmise de reprezentanţi ai DIICOT preşedintelui Klaus Iohannis, în care solicitau respingerea numirii lui în funcţia de procuror-şef al Direcţiei.

Articole din aceeasi categorie