CONTRASTE – CONTRASTE – CONTRASTE

Nu este singurul…

Zilnic, pe numeroase străzi ale municipiului Cluj – Napoca găsești autoturisme parcate aiurea, unele îngreunează circulația pietonală, altele blochează intrările în curtea multor imobile.

Un exemplu grăitor al crasei iresponsabilități cum unii posesori de permise înțeleg să respecte regulile civice ale bunului simț, îl reprezintă parcarea autoturismului din imagine.

Duminică, proprietarul acestui Audi cu numărul de înmatriculare: CJ – 27 – MAR, a intrat la slujba religioasă ținută în Biserica Ortodoxă de pe Bulevardul Eroilor, parcând mașina în poarta imobilului de la nr. 20, blocând accesul celor șapte autoturisme aflate în proprietatea locatarilor de aici.

Doi dintre locatari au trebuit să claxoneze mai bine de o oră în zadar, pentru a putea intra in curtea locuinței, însă în zadar.

Individul cu pricina se ruga pentru iertarea… păcatelor, în timp ce cei ce erau frustrați de nesăbuitul lui gest, îl înjurau și chiar voiau să-i dezumfle roțile, ba mai mult, a fost și norocos, deoarece a ușchit-o cu două minute înainte de a ajunge Poliția locală, însă cu portbagajul plin de… înjurături.

Diferențe foarte mari la rovinietă și…amendă

Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România este destul de mult comentată de conducătorii autoturismelor când ajung la unitățile îndrituite să elibereze aceste documente. Tarifele stabilite de Ministerul Transporturilor, în euro, deși retribuțiile în România se fac în roni, sunt disproporționate, în sensul că rovinieta pentru 7 zile costă 3 euro, pe 30 de zile dai 7 euro, pe 90 de zile achiți 13 euro și pe un an întreg 28 de euro, iar pe șase luni nu se eliberează rovinietă?!.

Mulți se întreabă dacă în 30 de zile uzura drumurilor este de trei ori mai mare ca în 90 de zile, iar într-un trimestru de patru ori decât într-un an ?

La condiția drumurilor peticite din România birurile acestea, la fel ca al carburanților, sunt împovărătoare, iar dacă te mai gândești că ieși dintr-un sat în altul și nu ai rovinietă, amenda trece de 50 de euro, îl întrebăm pe noul ministru al Transporturilor dacă nu este timpul să mai umble pe la această ordonanță până când termină autostrăzile acelea promise în fiecare an electoral.

Și canalele sunt bune la ceva…

După cum se vede, canalele de preluare a apelor pluviale își găsesc noi utilități. Și cum rubrica de azi pare a fi dedicată autoturismelor, care și ele se…îmbolnăvesc când nu te aștepți, imaginea apărută pe Facebook ne dă nu doar inventivitatea meșterilor noștri, ci și utilitatea acestor canale, cât de cât curate, de a suplini spațiile special amenajate în atelierele de specialitate, încât să mai spună cineva că nu suntem suficient de creativi…

Rubrică realizată de Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie