Consiliul Judeţean Cluj a găsit teren pentru Spitalul Pediatric Monobloc

Consiliul Județean Cluj a început demersurile pentru a prelua un teren aflat în administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară – U.S.A.M.V. şi pe care să construiască noul Spital Pediatric Monobloc.
În acest sens, preşedintele Alin Tişe a iniţiat un proiect de hotărâre ce vizează transferul terenului cu suprafața de circa 16 hectare aflat în zona Becaș din proprietatea statului român şi administrarea USAMV în proprietatea Consiliului Judeţean Cluj. În schimbul acestui teren, Consiliul Judeţean Cluj va ceda în favoarea USAMV terenul și imobilele care actualmente sunt ocupate de Spitalul Pediatric de pe strada Moților nr. 66 – 68. Acestea urmează a fi predate U.S.A.M.V. imediat după eliberarea lor ca urmare a finalizării construcției noului Spital Pediatric Monobloc. „Acest pas concret este vital și urmărește o viziune de dezvoltare a serviciilor medicale de pediatrie pentru următorii 50 de ani, servicii moderne, integrate, de care vor beneficia copiii din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj și zonele învecinate.
Proiectul este inițiat în urma discuțiilor purtate în ultimele luni de către președintele Consiliului Județean și rectorul U.S.A.M.V., domnul profesor Cornel Cătoi. Universitatea a exprimat disponibilitatea de a oferi Consiliului Județean Cluj acordul pentru transferul terenului din proprietatea Statului român, în proprietatea județului, acesta fiind un acord esențial, fapt pentru care adresăm mulțumiri U.S.A.M.V. și domnului rector Cătoi.
În vederea aprobării documentelor necesare obținerii terenului în cauză, președintele Consiliului Județean a convocat o ședință extraordinară care se va desfășura vineri, 13 martie, a.c’’, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj.
Pentru ca terenul destinat noului Spital Pediatric Monobloc să treacă în proprietatea județului Cluj e nevoie de adoptarea unei legi.
Noua clădire va prelua toate cele 14 structuri, respectiv 11 secții, două compartimente, Unitatea de Primiri Urgențe și stația de dializă ale actualului Spital de Copii, structuri ce funcționează în prezent în locații diferite din municipiul Cluj-Napoca, cu o distanță medie între acestea de cca. 4 km. Unitatea medicală nou-construită va avea un profil regional și va dispune de o capacitate de 700 de paturi, cu 200 mai mult comparativ cu cele existente în prezent.
Construcția va avea o amprentă la sol cuprinsă între 7.000 și 10.000 de metri. Costurile investiției urmează a fi suportate integral din bugetul Consiliului Județean, prin bugetare multianuală.
În momentul de față, Spitalul Județean de Copii Cluj-Napoca deservește, practic, întreaga regiune a Transilvaniei, circa 60% din numărul total al pacienților provenind din județele limitrofe.

C.P.

Articole din aceeasi categorie