Consilier local clujean, nemulțumit de cum se desfășoară dezinfecția la blocuri

Consilierul local PSD, Corina Croitoru, susține că deși s-a publicat, pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, o listă a blocurilor programate pentru acțiuni de dezinfecție, ea nu a fost respectată, numeroși cetățeni sesizând acest aspect. Social democrata solicită ca aceste informații să fie actualizate în timp util pe site-ul instituției, astfel încât cetățenii să fie la curent cu evoluția acțiunii.

„Pot exemplifica eu însămi cu blocul în care locuiesc: era programat pentru vineri, 3 aprilie, dar, în ciuda sesizărilor telefonice făcute, nu s-a întâmplat nimic până astăzi (n.red- luni, 6 aprilie), dovadă că nici nu a fost afișat la intrare anunțul cu instrucțiunile de urmat după dezinfecție.

Înțeleg amploarea acțiunii și accept faptul că se pot impune reprogramări, dar solicit ca aceste informații să fie actualizate în timp util pe site-ul primăriei, pentru ca cetățenii să rămână la curent cu evoluția situației”, a declarat Corina Croitoru, consilier local a PSD Cluj-Napoca.

În replică, reprezentanții primăriei dau asigurări că întârzierile se vor recupera în zilele următoare. „Nu va rămâne nicio scară de bloc nedezinfectată, iar dacă au fost întârzieri, acestea se vor recupera în zilele următoare”, a declarat, pentru Făclia, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

Vă reamintimn că în conformitate cu prevederile art. 6, alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 4/29.03.2020, Primăria  municipiului Cluj-Napoca a alocat 7 milioane de lei pentru acțiunea de dezinfectare a blocurilor de locuințe.

În acest moment, în oraș, sunt 2.030 de blocuri care au cel puţin câte 20 de apartamente şi 3.795 de blocuri cu câte 6 apartamente. O operațiune costă circa 1 milion de lei şi este nevoie de 8-10 zile pentru întreg municipiuk. Săptămâna trecută, primarul Emil Boc preciza că acțiunea de dezinfecție va începe cu cartierele cele mai mari: Mănăştur, Mărăşti, Gheorgheni, Grigorescu, Zorilor.

Anca M. Colibășanu

 

Articole din aceeasi categorie