Competiţie inedită în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca

Cea mai populară cursă de alergare cu obstacole din lume, “Spartan Race”, va fi organizată, pe 19 octombrie, la Cluj-Napoca, în Parcul Etnografic Naţional “Romulus Vuia”. Conceptul Spartan Race s-a născut în SUA şi este foarte apreciat în bazele militare. Fondatorul acestuit tip de curse este Joe de Sena.

Participanţii vor putea să aleagă două dintre cele trei curse de bază Spartan: cursa Super, în lungime de aproximativ 13 kilometri cu 25 de obstacole, respectiv Sprint, de 5 kilometri cu 20 de obstacole. Competitorii vor porni în valuri, câte 250 de persoane, din 30 în 30 de minute, ei putând participa la diferite categorii individuale sau pe echipe, în funcţie de preferinţe.

Obstacolele sunt de diverse tipuri, cum ar fi târârea sub sârmă ghimpată, căţărarea pe frânghie, căţărarea pe diferite structuri din metal, cărarea de buşteni sau efectuarea unor exerciţii în apă şi noroi.  “Spartan Race este cel mai mare eveniment de acest gen din lume. Am avut două ediţii în Poiana Braşov şi după aceea ne-am gândit să aducem competiţia mai aproape de mediul urban şi am găsit locul perfect în Cluj-Napoca, în Parcul Etnografic. Cred că va fi o distracţie pe cinste.

Ne aşteptăm la cel puţin 2.500 de participanţi. Aşa ceva încă nu am văzut într-un parc etnografic, e ceva inedit, unde putem să arătăm participanţilor tradiţiile româneşti, tradiţiile transilvănene”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul curselor Spartan Race din România, Ilyes Lorand. În cadrul evenimentului va fi organizată şi o competiţie pentru copii de 4-14 ani, pe distanţe scurte, de 1 şi 2 kilometri. “În Parcul Etnografic se organizează crosuri şi competiţii de ciclism, iar proiectul de extindere a Parcului Etnografic are în vedere tocmai atragerea publicului şi prin asemenea genuri de activităţi. Tradiţia înseamnă meditaţie, înseamnă reflecţie, dar înseamnă şi forţă, dinamism.

Noi ne dorim ca publicul nostru să fie cât mai divers şi tocmai prin asemenea evenimente, prin asemenea manifestări de anvergură naţională şi internaţională publicul nostru poate fi atras către acest muzeu”, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, directorul Muzeului Etnografic, Tudor Sălăgean.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie