Campanie umanitară: Adoptă un spital, în bătălia cu Covid-19!

Asociația clujeană „Tinda” a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea de echipamente medicale de protecție, aparatură și medicamente de importanță majoră pentru personalul medical și pentru pacienții afectați de Covid-19 din spitalele clujene și bistrițene.

În cadrul acestei campanii, intitulată „Adoptă un spital, în bătălia cu Covid-19!”, în fiercare săptămână sunt strânse fonduri pentru câte un spital. Primul care a beneficiat de sprijinul Asociației Tinda a fost Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca, pentru care s-au strâns 2.500 de lei, în săptămâna 6-12 aprilie. Zilnic, pentru protecția personalului medical a acestui spital sunt necesare cel puțin 200 de echipamente.

Cel de-al doilea spital inclus în campania umanitară „Adoptă un spital în bătălia cu Covid-19!”, în săptămâna 13 – 20 aprilie, este Institutul Inimii „Nicolae Stăncioiu” din Cluj-Napoca. „Și aici – spun inițiatorii campaniei – personalul medical are nevoie de echipamente de protecție, pentru ca să poată veni în ajutorul celor bolnavi și pentru a putea interveni eficient în situațiile grave de infarct miocardic, insuficiență cardiacă acută, embolie pulmonară, urgențe chirurgicale, disecție de aortă, endocardită etc., fără riscul de a se contamina”.

În campanie este inclus și Spitalul Clinic Județean Bistrița-Năsăud, pentru care se vor strânge fonduri în săptămâna 20-27 aprilie.

Se pot face donații în lei sau în euro în conturile Asociației TINDA, deschise la Banca Transilvania: în LEI: RO75BTRLRONCRT0467412401; în EURO: RO25BTRLEURCRT0467412401.

Campania este susținută și de actorul Dorel Vișan, acesta apreciind inițiativa celor din Asociația TINDA ca fiind una ”de a reface unitatea oamenilor, de a reface omenia, de a folosi mijloacele iubirii – iertarea, înțelegerea, frăția, ajutorul, mângâierea”.

Asociația Tinda a fost înființată în Anul Centenar 2018, de trei oameni dedicați culturii, tradiției și istoriei românești și preocupați, în egală măsură, de cauzele medicale și umanitare: dr. Sorina Răduțiu, medic primar cardiolog, și jurnaliști Simona Vlasa și Grigore Sâmboan. Dorința acestora a fost (și este) de a salva de la degradare și demolare casele bătrânești de odinioară, care au mai rămas prin satele românești, și de a le înscrie în patrimoniul cultural național. În același timp, asociația militează pentru valorile fundamentale ale vieții, pentru apărarea și păstrarea sănătății, pentru educație și cultură și pentru păstrarea unui mediu „curat, nepoluat, prielnic dezvoltării agriculturii ecologice și a meșteșugurilor tradiționale”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie