Campanie destinată creșterii siguranței în școli, lansată la Cluj

O campanie destinată creșterii gradului de siguranță a elevilor din școlile clujene, intitulată „10 pentru siguranță”, a fost lansată joi, la Cluj-Napoca, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediului Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

În cadrul campaniei, care se va derula pe parcursul a 10 zile, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, în colaborare cu Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar Județean, Agenția Națională Antidrog, Agenția Națională Impotriva Traficului de Persoane, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Gruparea de Jandarmi Mobilă, va organiza acțiuni de informare și prevenire în unitățile de învățământ și în zone care concentrează publicul țintă: părinți, copii și profesori. Structurile implicate vor aborda subiecte diverse, de la siguranța rutieră la pericolul consumului de droguri, traficul de persoane ș.a.

„Este o campanie care se raportează la prevenirea victimizării copiilor, dar campania se adresează în egală măsură atât părinților, cât și profesorilor. Campania este structurată pe mai multe etape, fiecare zi are tema sau segmentul ei. Ne va preocupa, bineînțeles, siguranța rutieră, iar pentru asta vor fi făcute mai multe informări în cadrul școlilor care deja au fost cuprinse în proiect. De asemeni, ne va preocupa prevenirea și combaterea consumului de droguri. Pe partea de bullying, iarăși vom avea câteva informări. Desigur, campania punctează anumite momente, însă aceste informări se vor desfășura pe tot parcursul anului școlar, lucrurile vor continua” – a declarat șeful IPJ Cluj, comisar șef de poliție Mircea Ion Rus.

Acesta a ținut să precizeze că, la Cluj, infracționalitatea este în scădere față de anul școlar precedent, în incinta școlilor, marea majoritate a infracțiunilor constatate fiind doar infracțiuni contra patrimoniului.

Prezent la conferința de presă, prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș a ținut să sublinieze că pregătirea începerii anului școlar „este o chestiune foarte complexă, în care sunt implicate foarte multe instituții”, iar anul acesta s-au făcut foarte multe întâlniri, grupuri de lucru și apoi vizite în teren, absolut toate școlile din județ fiind vizitate de echipe mixte, cu reprezentanți de la toate instituțiile, care, fiecare, au avut de urmărit, punctual, aspecte care țin de domeniile lor.

Același lucru l-a remarcat și inspectorul școlar general Valentin Cuibus, care a dat asigurări că, la Cluj, școala va începe în condiții de siguranță.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie