Al IX-lea Concert al Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”

Tradiționalul (deja) Concert al Fundației „Mitropolitul Bartolomeu” se va desfășura, anul acesta, luni, 18 martie, de la ora 18:00, în Sala „Auditorium Maximum” a UBB.

Concertul va fi susținut de Cvartetul Transilvan al Filarmonicii din Cluj-Napoca: Gabriel Croitoru – vioara I, Nicușor Silaghi – vioara a II-a, Marius Suărășan – violă și Vasile Jucan – violoncel.

Evenimentul – organizat pentru confirmarea deschiderii culturale a Fundației Mitropolitul Bartolomeu, dar și pentru promovarea proiectului generos prin care sunt acordate burse de studii tinerilor merituoși, dar lipsiți de resurse financiare – va cuprinde trei momente de referință: introducerea muzicală, susținută de Corala „Psalmodia Transylvanica” (dirijor: pr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj), cu lucrări specifice Postului Mare; cuvântul invitatului: scriitorul și publicistul Dan Ciachir; recitalul cameral propriu-zis al Cvartetului Transilvan. În repertoriul Cvartetului Transilvan pentru acest concert: Joseph Haydn, Opus 64 nr. 5 (Ciocârlia). În încheierea serii va interpreta mult așteptata Suită românească din Transilvania.

Concertul este organizat de Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”, în parteneriat cu Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca. Intrarea liberă.

Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a fost înființată în anul 2008, de vrednicul de pomenire arhiepiscop și mitropolit Bartolomeu Anania și reprezintă – după cum precizează pr. Bogdan Ivanov – „proiectul generos și inspirat al unui om cu viziuni largi, care a știut să-și convertească lipsurile tinereții în șansă pentru tinerii merituoși, dar lipsiți de posibilități materiale”.

Până în prezent, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 329 de burse unor tineri din întreaga țară, în valoare totală de 829.500 lei.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie