A început votul final pentru Bugetarea participativă!

Ieri a început a doua etapă de vot din cadrul procesului de bugetare participativă, ediția 2019. Astfel, toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj și au împlinit  vârsta de 18 ani, își pot exprima votul pentru proiectele preferate, care au intrat în această a doua etapă de vot.

Potrivit municipalităţii, este vorba despre 30 proiecte. Primele trei proiecte clasate în funcție de numărul de voturi din fiecare din cele șase domenii au intrat automat în a doua etapă de vot. Astfel, în această a doua etapă de vot, fiecare cetățean poate alege un singur proiect din cele 30. La finalul celei de a doua etape de vot, vor fi selectate 15 proiecte care vor fi implementate de către Primăria municipiului Cluj-Napoca începând cu anul 2020. Primul proiect din fiecare domeniu clasat în funcție de numărul de voturi va fi selectat automat, iar restul proiectelor vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte.

Procesul de vot are loc exclusiv online, prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro. Cei care nu sunt familiarizați cu mediul online sau nu au momentan acces la internet, pot apela la biroul amenajat de către Primărie la Centrul de Cultură Urbană Casino în acest scop, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 13:00 – 17:00.

A doua etapă de vot are loc în perioada 28 octombrie-17 noiembrie inclusiv, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 25 noiembrie, conform calendarului procesului.

Potrivit municipalităţii, au fost declarate eligibile 40 proiecte dintre cele 199 proiecte depuse de cetățeni pe platforma online, după cum urmează: alei, trotuare și zone pietonale- 10 proiecte; mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației- 6 proiecte; spații verzi și locuri de joacă- 7 proiecte; amenajare spații publice (mobilier urban, iluminat public etc.)- 9 proiecte; infrastructură educațională și culturală- 4 proiecte şi orașul digital: 4 proiecte.

Bugetarea participativă este un proces derulat de Primăria Cluj-Napoca, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii clujene se manifestă şi se transformă în realitate. Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Bugetarea participativă urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii din oraşul nostru, prin încurajarea cetăţenilor să se implice în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie