Încep exproprierile pentru Baza Sportivă „La Terenuri” din cartierul Mănăștur

Consilierii locali clujeni vor dezbate, în ședința de săptămâna viitoare, un proiect de hotărâre privind exproprierile care sunt necesare pentru realizarea Bazei Sportive „La Terenuri” din cartierul Mănăștur.

“Este un proiect important pentru clujeni, iar pentru a începe procedura de expropriere, trebuie să avem această hotărâre de consiliu local prin care se decid sumele care vor fi plătite pentru despăgubiri, urmând ca noi, din acest moment, să punem banii în cont și astfel să pornească peocedura efectivă de expropriere, după care să intrăm cu celelete proceduri. Între timp avem și licitația de proiectare și execuție în desfășurare”, a declarat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

Baza sportivă se va întinde pe o suprafață de 42.410 mp, iar suma necesară pentru exproprierea terenurilor se ridică la 511.637 lei. Realizarea bazei ar urma să coste aproximatix 33 de milioande lei.

Aici ar urma să fie amenajate zone de joacă sigure pentru copii: terenuri cu acces liber, terenuri cu rezervare prealabilă, terenuri cu nocturnă; terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal; terenuri de „futnet” (tenis cu piciorul); amenajări pentru role, biciclete, piste de alergare; terenuri de beach-volei cu nisip (împrejmuite); terenuri sintetice de baschet, tenis de masa (în spații acoperite și deschise), mese de șah; amenajări cu aparate fitness, skatepark etc.; zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, o zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice in diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele, aparate și echipamente pentru amatorii de escaladări, amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece. Nu ]n ultimul r\nd, vor fi amenajate funcțiuni de alimentație publică; funcțiuni de interes public și funcțiuni administrative (birouri administrative, depozite unelte și utilaje întreținere, grupuri sanitare pentru public, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, punct de prim ajutor) precum si căi de acces modernizate care să asigure conectivitate cu zonele adiacente.

Anca M. Colibășanu

 

Articole din aceeasi categorie