Snooker Sala sporturilor ‘Horia Demian’, vineri, 4 martie, 20. 00

Regal John Higgins – Ken Doherty

Cei doi mari maeştri ai snooker – ului mondial, deschid practic anul snooker – istic internaţional la Cluj – Napoca (nu trebuie uitat Europeanul din perioada 3 – 9 octombrie), eveniment aşteptat de foarte, foarte mult timp.

Programul galei din această seară este pe cît de dens pe atît de interesant, nu săptămînal avem ocazia întîlnirii a doi AŞI în sensul sportiv al cuvîntului.

Programul galei :

Ken Doherty – Claudiu Ilea (Cluj – Napoca; un singur frame)

John Higgins – Lorin Druţă (Baia Mare; un singur frame)

John Higgins . Ken Doherty

arbitru Alex Crişan

prezintă Marius Ancuţa

Alexandru Crişan

Este arbitru internaţional Class 1, examen promovat în cadrul Campionatului Mondial IBSF, 2012. I-a arbitrat pe Ronnie O’ Sullivan (la PTC Antwerp, 2011), pe Higgins vs Robertson (la PTC Sofia 2012), pe Mark Selby, Shaun Murphy, Stuart Bingham, Ken Doherty.

A descoperit snooker – ul în 2003, privind partidele transmise live la televizor ! A devenit un pasionat al snooker – ului, ajung de la calitatea de jucător la cea de arbitru, fiind singurul arbitru român internaţional.

Marius Ancuţa

Este unul dintre cei mai buni comentatori de snooker din Romania, recunoscut drept o voce documentată și profesionistă a Eurosport-ului, care, alături de partenerul său de comentariu, campionul național Daniel Bontea, pune în valoare snooker-ul, dându-i un farmec aparte. Indiferent că vorbim de Campionatele Mondiale sau de turneele majore europene sau asiatice, toți campionii au intrat în casele și inimile românilor prin intermediul vocii sale și al Eurosport-ului

Higgins vs Doherty

John Higgins, în prezent unul dintrei cei mai buni jucători de snooker, The Wizard, a câștigat multiple turnee din care trebuie menționate cele 4 titluri de Campion Mondial (1998, 2007, 2009 și 2011), 3 titluri ale Campionatului Marii Britanii (1998, 2000 și 2010) și două titluri Masters (1999 și 2006). Ocupă locul al 5-lea în materie de cele mai multe competiții câștigate, iar clasamentul mondial al jucătorilor de snooker, Snooker World Rankings, îl clasează pe locul 10. Are 40 de ani și în cariera lui a jucat 43 de finale din care a câștigat 28 de turnee cu puncte. Tot în materie de performanțe, John Higgins a reușit de 603 ori breakuri de peste 100 de puncte în competiții oficiale, respectiv de 7 ori a reușit breakul maxim de 147 de puncte.

Ken Doherty, este primul jucător care reușește să câștige titlul mondial la snooker, atât la amatori (1989), cât și la profesioniști (1997), performanță atinsă doar anul acesta de Stuard Binghman, actualul campion mondial. In prezent Ken Doherty este singura persoană care a câștigat Campionatul Mondial la toate cele trei categorii: Under 21, Amatori și Profesioniști. Acesta a jucat 17 finale în competiții oficiale și deține 6 titluri importante, câștigate în compania unor jucatori precum Mark Williams, Sephen Hendry sau Paul Hunter. Jucătorul de 46 de ani a reușit de-a lungul carierei sale de 328 breakuri de peste 100 de puncte in competiții oficiale.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie