Un drum de 12 km va fi construit între satele Bălceşti şi Dealu Botii

Un drum nou va face legătura între satele Beliş – Bălceşti – Dealu Botii – Răchiţele. Lucrările de construcţie, dorite de ani buni de localnici, vor demara în acest an, cu fonduri europene, a declarat, pentru Făclia, primarul comunei Beliş, Viorel Crainic.

„Este un proiect în parteneriat cu comuna Mărgău, în cadrul unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunală Viorel-Crainic-2din care, pe lîngă cele două comune, face parte şi comuna Călăţele. Proiectul presupune construirea unui drum pe un traseu deja existent, dar pe care în prezent nu se poate circula decît cu căruţele. E un traseu de un pitoresc aparte, iar drumul de circa 12 km va face să poţi ajunge din Bălceşti în Dealu Botii în 10 minute. În prezent, ca să ajungi din Dealu Botii în centrul de comună, Beliş,  trebuie să faci 50 – 60 km, străbătînd teritoriille altor comune” – a declarat Viorel Crainic.

Potrivit declaraţiei primarului Viorel Crainic, proiectul, cu termen de finalizare în 2012, presupune şi lucrări de canalizare şi alimentare cu apă a comunei Mărgău. Pentru comuna Beliş este al doilea proiect cu finanţare europeană pe infrastructură, primul, realizat anul trecut, constînd în reabilitarea unui drum care face legătura între  satele Poiana Horii şi Giurcuţa de Sus.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie