Turda: Lucrările de modernizare a străzilor Racului și Cucului se apropie de final!

La Turda lucrările de modernizare a unor zone și străzi sunt în toi. Miercuri, primarul Cristian Matei a anunțat că și reamenajarea străzilor Racului și Cucului se apropie de final.

Lucrările de modernizare a străzilor Racului și Cucului se apropie de final. După ce a fost finalizat montajul bordurilor și au fost asfaltate trotuarele și accesele la locuințe, s-a așternut și primul strat de binder pe partea carosabilă. Zilele următoare se va acționa pentru ridicarea la cotă a capacelor de canalizare, urmând ca apoi să se intervină cu stratul de uzură”, a declarat Cristian Matei.

Zilele trecute, primarul de la Turda anunța că o altă zonă importantă din oraș se modernizează, mai exact că lucrările de modernizare a tronsonului Piața Romană-Libertății-Piața 1 Decembrie 1918 sunt în plină desfășurare.

„A început frezarea carosabilului, fiind decopertat în etapa premergătoare asfaltării. Până în momentul de față s-au executat săpături și înlocuirea bordurilor, urmând ca apoi să fie montat pavajul pe trotuare, să fie construite pistele de biciclete, iar la final vor fi amenajate spațiile verzi cu sisteme de irigații și vor fi create benzile dedicate transportului public. Pe acest sector vor fi montate și 5 stații de autobuz moderne, în locul celor existente”, a spus atunci Cristian Matei.

Tot zilele trecute, mai exact în weekendul care a trecut, au fost finalizate și lucrările la strada Salinelor.

În această zonă au fost efectuate lucrări de săpătură a carosabilului și trotuarelor, a fost edificată fundația de balast și piatră spartă, au fost construite trotuarele, modernizat carosabilul, accesele la locuințe, a fost realizată canalizare pluvială și montate guri de scurgere. De asemenea, a fost edificată o parcare pentru autoturisme lângă puntea peste Valea Racilor, urmând și modernizarea punții metalice și amenajarea spațiilor verzi.

A.M.C.

 

 

Articole din aceeasi categorie