• Onoare pentru onoare • „Amprenta” Casei Regale a României, în inima Clujului

x100_7065 Alteţelor Lor Regale, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au participat ieri, alături de primarul Emil Boc, la un eveniment care, cu siguranţă, va rămîne în istoria urbei ca un simbol al prezenţei Casei Regale a României în inima Clujului.

Cei doi reprezentanţi ai Familiei Regale au plantat doi platani în Parcul Central ”Simion Bărnuţiu” – în faţa clădirii Casino -, arbori ce vor rămîne, peste veacuri, ca o amprentă a Casei Regale a României în inima oraşului. „Este o legătură încă mai strînsă între noi şi Cluj – care ne place de mulţi ani. Am venit aici x100_7069de la început, încă din 1990 şi este o tradiţie care continuă şi sînt mîndră de asta. Vă mulţumesc pentru primirea foarte călduroasă”, a subliniat Principesa Margareta.

„Pentru noi este un simbol peste timp, al prezenţei şi continuităţii Familiei Regale la Cluj. Aceşti platani plantaţi astăzi (ieri – n.r.) vor dăinui peste secole ca un simbol al prezenţei Familiei Regale în Cluj şi a ceea ce a făcut pentru Transilvania şi pentru România”, a menţionat, la rîndul său, primarul Emil Boc.

Reprezentanţii Casei Regale a României s-au aflat la Cluj-Napoca, pentru a participa la ceremonia de acordare a titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj, desfăşurată duminică seara, în sala Auditorium Maximum a Universităţii „Babeş – Bolyai”. Pe parcursul vizitei la Cluj, desfăşurată timp de două zile, alături de Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, s-au aflat Principele Nicolae precum şi Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei şi Baronul Johannes von Holzhausen.

Programul Vizitei Regale la Cluj a inclus, alături de întîlnirea cu conducerea Consiliului Judeţean Cluj, o serie de întîlniri cu autorităţile locale, cu reprezentanţii înaltului cler, cu mediul academic, diplomatic, consular şi de afaceri, precum şi cu tinerii din Cluj. Cu această ocazie, a avut loc lansarea volumului “Margareta, mărturia unui sfert de veac regal”, scris de Sandra Gătejeanu-Gheorghe şi publicat de Curtea Veche Publishing.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie