Transilvania Construcții renunță la tranzacționarea pe Bursa de Valori București

Compania clujeană Trasilvania Construcţii a obţinut un profit net de 5,47 milioane de lei în primul semestru al acestui an, mai mare cu 7% decât cel estimat și își retrage acțiunile de la tranzacționarea pe bursă.

„Până la data aprobării prezentelor situaţii financiare activitatea curentă a societăţii nu a fost afectată semnificativ. Astfel, deşi au existat o serie de cereri din partea chiriaşilor de amânare plăţi sau reduceri de chirie, aceste solicitări au avut doar un efect marginal asupra cash-flow-ului. Nu s-au înregistrat întreruperi de contracte încheiate cu clienţii importanţi. Astfel, în primul semestru al anului 2020, principalii indicatori financiari ai societăţii (cifra de afaceri, profit operaţional, profit net) sunt în linie cu cei bugetaţi, abaterile fiind nesemnificative. Profitul net înregistrat în primul semestru este de 5.478.273 lei, cu 7 % mai mare decât cel estimat”, se spune în raportul Trasilvania Construcţii, transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Cifra de afaceri înregistrată în semestrul I al anului 2020 a fost de 19,9 milioane de lei, veniturile totale din exploatare s-au ridicat la 20,13 milioane de lei, iar profitul operaţional a ajuns la 9,2 milioane de lei, cu 16 % mai mare decât cel înregistrat în primul semestru al anului trecut.
În raport se menționează că în 22 iunie 2020, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a aprobat retragerea acţiunilor societăţii de la tranzacţionare în cadrul Bursei de Valori Bucureşti, categoria standard şi transformarea societăţii Transilvania Construcţii SA într-o societate de tip închis. „În prezent operaţiunea este în desfăşurare.Societatea estimează că va fi încheiata complet până la sfârşitul anului 2020. Impactul financiar asupra societăţii este estimat la circa 100.000 euro (sume pe care societatea le va achita acţionarilor care-şi vor exercita dreptul de retragere din societate), suma cu care se vor diminua disponibilităţile băneşti şi capitalurile proprii ale societăţii”, se menţionează în raport.

Compania deține și administrează peste 90,000 metri pătrați de proprietăți generatoare de chirii, de la spatii de depozitare mici la centre logistice de mari dimensiuni si spatii de birouri. În portofolilul său figurează parcurile logistice TRC Park Cluj din Parcul industrial Tetarom III, TRC Park Transilvania din Cluj-Napoca, dar și clădirea de birouri Novis Plaza.

Articole din aceeasi categorie