Terapie prin artă în spitalele clujene

Pacienţii spitalelor din Cluj-Napoca s-ar putea întâlni cu echipa de artiști și de voluntari ai proiectului Terapie prin Artă, care le propune și în acest an un plus de veselie, empatie și culoare.
Proiectul include activități pentru toate vârstele și condițiile: 16 momente artistice itinerante, 8 ateliere creative, 3 concerte în curtea spitalelor, un spectacol de teatru, zeci de vizite surpriză „Rudă pentru o zi”, instalații și expoziții.
Actorii cooptați în proiect – Paul Sebastian Popa, George Sfetcu, Carina Bunea, Alina Mișoc, Ioana-Maria Repciuc și Bogdan Gontineac, regizorul Cristian Pascariu, designerul vestimentar Călina Langa și Diana Buluga, actriță și coordonator al proiectului – vor juca și se vor juca împreună cu pacienții în zilele în care sunt programate momentele artistice.
Ateliere creative vor fi organizate în două dintre spitalele unde timpul mediu de internare este mai lung. În zilele de luni-joi, de la ora 14, pacienții vor fi invitați la exerciții de teatru și improvizație, să picteze, să compună muzică, să se cunoască unii pe alții şi, mai cu seamă, pe ei înșiși. Vinerea este o zi dedicată concertelor în aer liber, primul fiind susţinut de tinerii muzicieni de la Cantabile Quartet. Ediția din acest an include construirea a două spaţii de creaţie, amplasate la Spitalul Clinic de Recuperare și la Spitalul Militar, unde pacienții pot folosi aplicații de terapie prin artă. Artistul plastic Lucia Mărneanu va decora curtea Institutului Regional de Gastroenterologie cu un o lucrare murală, alături de care va fi amenajat și un spațiu de recreere, dotat cu mobilier urban. În Cluj-Napoca, proiectul Terapie Prin Artă al asociației culturale Create.Act.Enjoy se desfăşoară în Spitalul Clinic Municipal, Spitalul Clinic Județean de Urgență (secția Medicină Internă din strada Clinicilor), Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Militar de Urgență, Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie şi Spitalul Clinic de Urgență.

Articole din aceeasi categorie