Slujbe pentru constructori, în Israel

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat că facilitează obţinerea de locuri de muncă în construcţii, în Israel, începînd cu anul 2015.

Angajarea se face în baza Protocolului privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcţiilor în Statul Israel, încheiat între Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vîrstnice din România şi Ministerul Afacerilor Interne din Israel,  şi pus în aplicare de ANOFM şi Autoritatea pentru Populație, Emigrare și Frontieră din Israel. Persoanele interesate trebuie să aibă calificare / experienţă în următoarele meserii: • dulgheri pentru cofraje de construcţie industrializată (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie) • fierari – betoniști, îndoirea fierului (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie) • zidari – faianțari, acoperirea podelelor și pereților cu faianță (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie) • zidari – tencuitori pentru lucrări de tencuit. De asemenea, cei interesați trebuie să îndeplinească următoarele condiții: • să nu fi lucrat anterior în Israel • să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această ţară, cu excepţia fraţilor • să nu aibă cazier judiciar • să fie apţi psihic şi fizic de muncă intensă în condiţiile climatice specifice Israelului, inclusiv muncă la înălţime şi manipulare de greutăţi • să nu sufere de anumite boli cronice.
Contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire pînă la o durată maximă de 63 luni. Salariul lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani pentru 211 ore de muncă / lună. În afară de cele 211 ore de muncă obligatorii pe lună, 29 de ore se vor plăti ca ore suplimentare. Pentru fiecare oră suplimentară, lucrătorul va fi plătit suplimentar în funcţie de numărul de ore prestat suplimentar. În plus față de salariul de mai sus, contractorul de forţă de muncă va face un depozit lunar în valoare de 700 shekeli, într-un cont bancar în numele lucrătorului. Această sumă va constitui contul de plăți compensatorii și pensie pentru lucrător. Lucrătorul poate retrage fondurile acumulate în numele său la părăsirea permanentă şi legală a Israelului. În cazul în care lucrătorul nu părăseste Israelul la data stabilită, fără un motiv justificat, o parte proporțională din suma câştigată va fi reţinută pentru fiecare lună de întârziere și, după șase luni de întîrziere, lucrătorul va pierde întreaga sumă.
Contractorul de forţă de muncă trebuie să asigure cazare lucrătorilor pe care îi angajează, precum și pentru o perioadă de cel puțin șapte zile după încetarea contractuluide muncă. Cazarea poate fi şi în barăci, cu paturi supraetajate, dar pentru maxim şase lucrători în cameră. Contractorul de forţă de muncă poate deduce o sumă lunară de maximum 500 shekeli din salariul muncitorului pentru cazare și cheltuielile aferente.
Contractorul de forţă de muncă mai trebuie să încheie lucrătorului pe care îl angajează, asigurare medicala privată pe parcursul perioadei de angajare, şi poate deduce o sumă care nu trebuie să depășească 125 shekeli din salariul lucrătorului pentru a acoperi o parte din costul cu asigurarea medicală.
Lucrătorilor români li se va cere să acopere cheltuielile de deplasare către şi dinspre Israel, precum şi taxa pentru examenul medical şi taxa pentru emiterea cazierului judiciar.
Persoanele interesate se pot înscrie la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu (pentru judeţul Cluj – Cluj-Napoca, str. G. Coşbuc nr. 2) sau a municipiului Bucureşti, cu următoarele documente: • cerere tip • curriculum vitae • declaraţie – tip bilingvă • copie carte de identitate • copie paşaport • copii ale actelor de studii şi de calificare (toate paginile scrise), după caz •  copii ale documentelor care atestă experienţa, vechimea în muncă, dupa caz • cazier judiciar valabil, în original. Informații legate de cazare, asigurare medicală, transport, viză, modalitatea de recrutare, cheltuieli ocazionate de procesul de recrutare, condiţii de muncă şi de viaţă etc se găsesc pe pagina web a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, la adresa www.anofm.ro.

Slujbe pentru constructori, în Israel

Autorităţile române vor sprijini firme israeliene din domeniul construcţiilor în procesul de selectare a 1.000 de lucrători români care să lucreze în Israel din primul trimestru al anului 2012, potrivit Protocolului ce urmează a fi încheiat între Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Romînia şi Autoritatea pentru Populaţie şi Imigraţie din Statul Israel. Este vorba despre un prim element de materializare a angajamentelor asumate prin Declaraţia Comună între vice prim-ministrul şi ministrul de Interne al Statului Israel şi ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din Romînia, document semnat de ministrul român al Muncii, Sulfina Barbu, şi Eliyahu Yishai, vice prim-ministru şi ministru de interne israelian. Prin această Declaraţie, cele două ministere se angajează să accelereze negocierile pentru facilitarea, recrutarea şi angajarea temporară în Israel a muncitorilor români în sectorul construcţiilor, dar şi dezvoltarea unui cadru juridic mai larg în domeniul circulaţiei forţei de muncă.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare