Slujbe pentru 500 de persoane, în urma unei investiţii de 30 milioane euro la Jucu

parcO companie din Uniunea Europeană îşi va deschide o unitate de producţie la Jucu, investiţia de 30 milioane euro generînd circa 500 de locuri de muncă.

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a anunţat definitivarea negocierilor cu o companie din Uniunea Europeană, care activează în domeniul aparaturii electrocasnice şi de instalaţii şi care îşi va deschide o unitate de producţie la Jucu, în parcul industrial Tetarom III. Investiţia, în valoare de 30 milioane de euro, va ocupa o suprafaţă de circa 10 hectare, şi va genera circa 500 locuri de muncă, fiind căutaţi în special ingineri şi muncitori din domeniul electrotehnic, electronic şi instalaţii. Din cauza unei clauze de confidenţialitate solicitate de investitor, numele companiei nu a fost făcut public, acest lucru urmînd să se întîmple după semnarea contractului, în jurul datei de 20 iulie. Investitotul a solicitat deja autorizaţiile de construcţie, lucrările la spaţiile de producţie vor începe în cursul acestei veri, primele angajări vor fi făcute, cel mai probabil, în toamnă, iar producţia propiu-zisă va începe în primăvara anului viitor. Să sperăm că aşa va fi.

Conducerea Tetarom discută şi cu alţi investitori, vizînd ocuparea integrală a parcurilor industriale Tetarom III şi Tetarom I.

Lucrări la infrastructura din Tetarom I

Lucrările de infrastructură derulate în parcul Tetarom I, situat în Cluj-Napoca, în vecinătatea Muzeului etnografic în aer liber, sînt finalizate în proporţie de 90%, a declarat Alin Tişe. Este vorba despre un proiect care include construirea unui sediu administrativ, a unei hale şi a unei clădiri pentru un incubator de afaceri. În prezent, mai trebuie finalizat doar drumul de acces.

Datorită problemelor existente cu alunecările de teren, vor începe lucrări de excavare şi de efectuare de drenaje pe versantul de la extremitatea parcului, pentru care există finanţare. După finalizarea acestor lucrări, se are în vedere efectuarea unei expertize, de către Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, care să ofere o soluţie pentru stabilizarea versantului.

Un Tetarom IV mai mic

Construirea parcului Tetarom IV, situat în Feleac, a început cu finanţare europeană, dar pe parcurs s-a renunţat la această soluţie. Deocamdată s-a abandonat construirea unui parc eolian, şi lucrările se concentrează pe finalizare construcţiilor începute, pentru care există finanţare în acest an: drum de acces, clădire pentru IMM-uri şi staţie de alimentare cu energie electrică. Alin Tişe afirmă că lucrările vor fi finalizate pînă la sfîrşitul anului în curs, ulterior urmînd să se analizeze dacă se va continua investiţia în parcul eolian.

Discuţii pentru Tetarom V

Consiliul Judeţean ia în calcul construirea unui nou parc industrial, Tetarom V, care ar urma să fie situat pe un teren plat, de 40-50 de hectare, situat în zona Cîmpia-Turzii – Luna, în apropierea Autostrăzii. Intenţia Consiliului Judeţean este să ofere locuri de muncă pentru populaţia din această zonă monoindustrială, afectată de dispariţia fostului Combinat Industria Sîrmei.

Deocamdată, soluţia dezvoltării unui parc industrial în altă zonă mai puţin dezvoltată – cea din jurul oraşului Huiedin – nu este viabilă, deoarece acolo nu este rezolvată alimentarea cu gaz.

V. DĂDULESCU

Articole din aceeasi categorie