Salată rusească

300 g cartofi, 1 morcov mijlociu, o mînă de fasole verde, o mînă de mazăre boabe, 2 ouă răscoapte, 1 linguriţă muştar, 100 g ulei, 2 linguri oţet sau lămîie, sare.

Se pun într-un castron cartofii şi morcovii fierţi, tăiaţi în cuburi mici, fasole verde şi albuşurile de ou răscopt, tăiate în bucăţele mici, mazăre boabe. Separat se face următorul sos: se trec prin sită gălbenuşurile răscoapte, se amestecă cu puţin muştar, se adaugă sare şi ulei, puţin cîte puţin, ca la orice maioneză. Se subţiază cu lămîie sau cu oţet. Cînd este gata, se toarnă peste zarzavatul tăiat. Se amestecă şi se lasă la o parte un sfert de oră, pentru a se îmbiba bine cu sos. Apoi se gustă şi se potriveşte de acru şi de sărat. Se aşează pe farfurie şi se acoperă cu sos de maioneză.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare