OUĂ RĂSCOAPTE CU SOS PICANT

6 ouă, 2 gălbenuşuri, 1 Iinguriţă muştar, 100 g ulei, 2 castraveţi muraţi în oţet, un vîrf de linguriţă sare.

Se fierb ouăle tari. Cînd sînt reci, se curăţă de coajă, se taie felii rotunde şi se aşează pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos de muştar cu ou în felul următor: se pun într-un castron o linguriţă de muştar, gălbenuşurile crude şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn pînă s-a amestecat oul cu muştarul, apoi se adaugă puţin cîte puţin ulei.

Cînd sosul este gata, se adaugă 2 – 3 castraveţi în oţet şi capetele de albuş răscoapte, toate tăiate foarte mărunt. Se potriveşte de sărat şi de acru. Este bine ca sosul să fie puţin mai sărat. Acest sos se toarnă peste feliile de ou aşezate în farfurie, iar împrejur se pun foi de salată verde şi felii de ridichi. În sos se poate adăuga şi puţin oţet.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare