Oportunităţi de investiţii atractive în România şi Bulgaria

Financial Times

Compania italiană de energie ERG Group operează în prezent predominant în domeniul petrolului şi gazelor, dar, ca mulţi dintre competitorii săi, vrea şi o felie mai mare din energia verde. Este Europa emergentă locul spre care să privească? În planurile de investiţii pe 2013-2015, în valoare de 500 de milioane de euro, ERG a subliniat o schimbare a priorităţilor spre creşterea activităţilor privind energia eoliană, urmărind expansiunea pe pieţele din România şi Bulgaria. Ambele ţări oferă oportunităţi de investiţii atractive datorită sprijinului statului, dar cît timp va dura acest lucru?

În urma achiziţionării de parcuri eoliene în Italia şi Germania, de la compania franceză GDF Suez, ERG este acum unul dintre primii zece producători de energie eoliană din Europa, cu o capacitate instalată de 1.231 MW.

ERG a anunţat achiziţia, în valoare de 135 milioane de euro, a unui proiect de dezvoltare a energiei eoliene de 84 MW în România, prin intermediul unui joint-venture, “Lukerg Renew”, cu Lukoil – înfiinţat pentru a realiza proiecte de energie regenerabilă în Europa de Est şi Rusia -, iar acum afirmă că noul plan va ajuta compania să-şi extindă în continuare amprenta internaţională “prioritar în România şi Bulgaria”.

Compania a anunţat în cadrul unei conferinţe telefonice că acestea sînt “ţări foarte stabile în ceea ce priveşte reglementarea şi stimulentele” iar ERG speră ca în cele din urmă să preia 5% din cota pieţei de electricitate din România şi 6% în Bulgaria. Polonia este următoarea ţintă.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare