La nivel mondial, alimentele s-au ieftinit în aprilie

Preţurile alimentelor la nivel global au coborât în aprilie, pentru prima dată în acest an, ca urmare a ieftinirii zahărului şi cerealelor, şi s-ar putea înscrie pe un trend descendent în următoarele luni, potrivit Organizaţiei pentru Alimente şi Agricultură a ONU. Indicele Preţurilor Alimentelor, prin care organizaţia urmăreşte lunar evoluţia preţurilor pe piaţa mondială pentru un coş format din cereale, oleaginoase, lactate, carne şi zahăr, s-a situat la 214 puncte în aprilie, comparativ cu 217 puncte în martie, lună pentru care datele au fost revizuite. Nivelul indicelui a fost împins în jos de scăderile lunare cu 2,5% a preţul porumbului, cu 1% la grîu şi cu 5% la zahăr, care au anulat majorarea cu 2,2% la uleiuri vegetale. Preţul la soia, aflat în creştere de la începutul anului, va continua, probabil, să urce, punînd presiune şi pe cotaţia porumbului.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare