Iniţiativă românească pentru dialogul intercultural, agreată de UNESCO

UNESCO ar putea implementa la nivel mondial o iniţiativă românească în domeniul implicării tinerilor în dialogul intercultural, prezentată la conferinţa „Ethics – Save the Planet Earth”, desfăşurată în perioada 22-24 august în capitala Kazahstanului, Astana.

România a fost reprezentată la acest eveniment de dr. Daniela Popescu, preşedintele Federaţiei Europene a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO, şi de reprezentantul tinerilor din sectorul 2 al Capitalei, preşedintele Asociaţiei Europene „Tineri pentru Viitor”, Claudiu Marius Pascovici, care este membru în Alumnus Club pentru UNESCO R.

Conform unui comunicat de presă al Alumnus Club pentru UNESCO, delegaţia României a prezentat, în cadrul conferinţei, un document inovator, creat şi destinat tinerilor: „Passport for Global ETHICS”. Este vorba de un instrument de lucru pentru tînăra generaţie, un simbol al valorilor pe care UNESCO doreşte să îl ofere tinerilor prin diferite programe şi platforme care susţin dialogul intercultural.

Propunerea ţării noastre a fost agreată de toţi reprezentanţii cluburilor pentru UNESCO din întreaga lume, propunîndu-se implementarea ei la nivel mondial. De asemenea, directorul general UNESCO, Irina Bokova, a mulţumit României pentru această iniţiativă, se precizează în comunicatul citat.

Preşedintele Asociaţiei Europene „Tineri pentru Viitor”, Claudiu Marius Pascovici, le-a transmis oficialilor prezenţi la conferinţă faptul că „noua generaţie îşi doreşte un mediu competitiv, o societate deschisă, corectă, în care toleranţa şi respectarea drepturilor omului sînt valori fundamentale care trebuie respectate inechivoc”.

România a avut şi un stand propriu la evenimentul din Astana, unde reprezentanţii noştri au stat de vorbă cu vizitatorii despre cultură şi tradiţii şi au organizat diferite worskshop-uri, potrivit reprezentanţilor Alumnus Club pentru UNESCO. În decembrie 2012, România a preluat preşedinţia Federaţiei Europene a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO, mandat pe care îl va încheia în 2016.

La conferinţa „Ethics – Save the Planet Earth” din Kazahstan au participat directorul general al UNESCO, Irina Bokova, preşedintele Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO, George Chrisophides, preşedintele Federaţiei Republicii Kazakstan a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO, Bolat Akchulakov, şi preşedintele Comisiei Naţionale UNESCO a Republicii Kazakstan, Imangali Tasmagambetov. Cu această ocazie a fost lansat şi programul „Deceniul apropierii între culturi 2012-2022″.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare