Hans Klemm, mesaj de la Cluj-Napoca pentru universități și mediul de afaceri

Prezent, vineri la Cluj-Napoca, unde a luat parte la Forumul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a recomandat administratorilor companiilor mici şi mijlocii să transfere către sectorul privat tehnologia dezvoltată în universităţi.
Diplomatul american consideră că acest tip de colaborare poate fi benefic pentru ambele părţi. El a explicat că SUA a creat, încă de acum 40 de ani, cadrul legal care facilitează transferul tehnologiei de la universităţi către mediul privat.

„Vă încurajez să creaţi cadrul legal care să încurajeze transferul de tehnologie dezvoltat în campusuri universitare spre sectorul privat. Noi tehnologii sunt dezvoltate de firme private şi de universităţi publice. Acum 40 de ani, SUA a creat cadrul legal care facilitează transferul tehnologiei şi brevetele de la universităţi către mediul privat, iar ambele părţi pot profita de noile tehnologii. Cel mai bun exemplu este Silicon Valley unde cele mai multe firme îşi aveau rădăcinile în Universitatea din California sau la Stanford. Se dezvoltă o nouă tehnologie la universitate, apoi se mută în sectorul privat pentru a putea fi comercializată mai uşor”, a spus Hans Klemm.

Diplomatul american este de părere că economia unei ţări se bazează într-o mare proporţie pe IMM-uri, al căror succes se poate răsfrânge şi asupra ţării, motiv pentru care transparenţa actului decizional administrativ sau predictibilitatea sunt elemente cheie ale dezvoltării unui stat.

„În discuţiile pe care le am despre politicile publice din România am încurajat stabilitatea, predictibilitatea, transparenţa, dorinţa Guvernului de a se implica în consultări înainte de a face schimbări politice şi să facă analizele cost-beneficiu înainte de a face schimbări majore în ceea ce priveşte politica”, a mai spus Klemm.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a participat la Forumul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, în cadrul căruia s-a discutat despre politicile inteligente pentru IMM-uri. La eveniment au participat şi preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor, Florin Jianu, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, preşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj, Augustin Feneşan, precum şi primarul Emil Boc.

Cea de-a 26-a ediţie a Forumului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii a fost organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, evenimentul având loc la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară,

 

Articole din aceeasi categorie