Everyday Drama – teatru, film şi fotografie la BookCorner

Laboratorul de Dramaturgia Cotidianului din cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune (UBB), Editura Eikon şi Librăria Book Corner organizează noua ediţie a Everyday Drama în zilele de luni şi marţi (10-11 decembrie) de la ora 18. În cele două seri, publicul se va putea întîlni cu spectacole de teatru, filme documentare, texte nonficţionale şi fotoreportaje realizate în cadrul Taberei de Dramaturgie a Cotidianului, desfăşurată în august 2012 la Arcalia. În cadrul taberei, studenţi ai Facultăţilor de Teatru şi Televiziune, Sociologie, Litere sau Jurnalism au desfăşurat proiecte de cercetare şi creaţie sub îndrumarea regizorului Andrei Ujică, dramaturgului şi regizorului Gianina Cărbunariu, eseistului şi prozatorului Miruna Runcan, dar şi a tutorilor din cadrul evenimentului. Programul celor două zile este următorul:

Luni, 10 decembrie, ora 18, lansări de carte la Librăria Book Corner: Dramaturgia cotidianului, Arcalia, 2012, Editura Eikon; Theatre and Film Studies – Theatre from Theory to praxis, Editura Eikon • Spectacol lectură: Nu şi pentru noi de Ana Cucu Popescu.

Marţi, 11 decembrie, ora 18, tot la Book Corner: Mircea printre oameni de Norbert Fodor şi Ioana Lascăr; Insula de Ana Maria Vîjdea şi Iulia Matei; In-dependent de Leta Popescu şi Claudiu Bizău; Pe malul Tîrnavei de Vlad Cantoreanu, Raul Coldea şi Andreea Cristina Mircea.

Tabăra de Dramaturgia Cotidianului este organizată pentru al 9-lea an de Centrul de Cercetare şi Creaţie „Vlad Mugur”, iar tema centrală de la care au pornit proiectele participanţilor anul acesta a fost „Rol şi joc”. Fiecare dintre cei selectaţi şi-a putut transforma ideile în piese de teatru, scenarii de film de ficţiune sau non-ficţiune, proză ficţională sau non-ficţională.

Dramaturgia cotidianului este un program interdisciplinar care funcţionează din 2004 şi se adresează tinerilor care doresc să dezvolte proiecte de creaţie în domeniul teatrului, filmului şi literaturii ficţionale sau non-ficţionale. În cei nouă ani de existenţă, particpanţii la proiectele derulate de Laboratorul de Dramaturgia Cotidianului şi-au centrat investigaţiile pe percepţiile tinerilor cu vîrste cuprinse între 14 şi 25 de ani, încercînd să reconstruiască felul în care aceştia îşi conturează universul social, universul imaginar, propriile identităţi şi locul în lumea românească. Caracteristica principală a programului este aceea de a combina stadiul actual al cercetării de tip socio-antropologic de cîmp (interviul pe bază de chestionar, analiza cantitativă şi calitativă, interviul personalizat antropologic, focus grup etc.) cu creaţia artistică, pentru a dezvolta formule teatrale, jurnalistice şi de video-artă, care să capteze atenţia publicului. Programul Dramaturgia cotidianului a fost nominalizat la premiile UNITER 2007.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare