Eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale restante

1. Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj reaminteşte contribuabililor care au obligaţii fiscale restante că pot beneficia de eşalonarea la plată a acestora.

Procedura de acordare a eşalonării (depunerea cererii de eşalonare şi a documentaţiei anexă, condiţiile ce trebuie să le îndeplinească contribuabilul pentru a putea solicita eşalonarea la plată, perioada de eşalonare şi condiţiile pentru menţinerea valabilităţii eşalonării) este prevăzută în OUG nr. 29/20.03.2011 privind reglementarea acordării eşalonarilor la plată, cu modificările şi completările ulterioare şi OMFP nr. 1853/05.04.2011 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a dispoziţiilor OUG nr. 29/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Dintre obligaţiile fiscale pentru care nu se acordă eşalonare la plată DGFP Cluj menţionează: * obligaţii fiscale în sumă totală mai mică de 500 lei în cazul persoanelor fizice şi 1.500 lei în cazul persoanelor juridice *obligaţii fiscale care au mai făcut obiectul unei eşalonări acordate în baza OUG nr. 29/2011 care şi-a pierdut valabilitatea.

Eşalonarea se poate acorda pe o perioadă de cel mult 5 ani. Nu este necesară constituirea de garanţii pentru obligaţiile fiscale eşalonate la plată de pînă la 5.000 de lei în cazul persoanelor fizice şi, respectiv, 20.000 de lei în cazul persoanelor juridice.

2. De asemenea, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Cluj reaminteşte contribuabililor că, în conformitate cu prevederile art. 6 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu modificările şi completările ulterioare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentînd impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă (respectiv reţinerea şi nevirarea la buget a impozitului pe salarii, contribuţiei individuale de asigurări sociale, contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate, contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor sociale pentru şomaj).

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare