Clujenii – aşteptaţi să sărbătorească Ziua Naţională a României

Ziua Națională a României va fi marcată, la Cluj-Napoca prin ample manifestări organizate de autorităţile judeţene și locale.

În data de 1 Decembrie, Instituția Prefectului județul Cluj, Primăria municipiului Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie „GEMINA” deschid manifestările la ora 11 prin depuneri de coroane la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul. De la ora 12, în Catedrala Mitropolitană va avea loc un Te Deum, după care în Piața Avram Iancu, începând cu ora 12.30, va avea loc ceremonia oficială și defilarea cu tehnică militară și de intervenție. Ceremonia se va încheia cu survolul în formaţie a aernoavelor MIG 21 Lancer şi a elicopterelor IAR 330 Puma şi cu un spectacol de culoare (confetti și artificii de zi). Primăria Cluj-Napoca organizează, în Sala de Sticlă, expoziția de fotografii și documente istorice „Cluj 100” – care poate fi vizitată în intervalul orar 10:00 – 17:00. Un eveniment special din program va avea loc începând cu ora 17, la Cinema Victoria.

Centenarul Filmului Românesc. „Prea mic pentru un război prea mare” va fi primul film difuzat în acest cadru, urmat de filmul „Cardinalul” de la ora 19,30. Intrarea este liberă, iar biletele pot fi ridicate de la casieria cinematografului Victoria până la ora filmului, în limita locurilor disponibile, sau online.

În Piața Unirii, începând cu ora 14, va avea loc un Regal folcloric, cu participarea unora dintre cei mai îndrăgiți artiști ai publicului clujean.

Printre aceştia se numără Mariana Sfechiș, Ioana Ștețco, Maria Lobonț, Mariana Morcan, Andreea Ciupe, Silviu Popa, Dan Gâdea, Marilena Zegrean Istici, Maria Golban Șomlea, Ana Ilca Mureșan, Ansamblul folcloric „Mugurelul”, Aurel Tămaș, Ansamblul folcloric „Mărțișorul”, Anghelina Timiș, Amalia Codorean, Chindriș, Ilie Medrea, Ioan Berci, Sava Negrean Brudașcu şi Ionuț Fulea.

La ora 19.00 se vor aprinde luminile de sărbători. Seria de concerte din Piața Unirii va fi încheiată de trupele Voltaj şi Cargo. Manifestările se vor încheia la ora 20 cu un spectacol de artificii.

Parteneri principali: Terapia – O companie SUN PHARMA, Bergenbier, NTT Data, Banca Transilvania, Coca-Cola, Farmec.

Ziua Națională a României, sărbătorită la Muzeul Etnografic

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituții publice de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează vineri, 29 noiembrie 2019, un spectacol de muzică populară, dedicat Zilei Naționale a României. Evenimentul, care va debuta la ora 14:00, va avea loc la sediul central al Muzeului Etnografic, strada Memorandumului nr. 21, în sala „Reduta”.

C.P.

Articole din aceeasi categorie