Cinci restaurante închise temporar de Protecţia Consumatorilor

Cinci restaurante au fost închise temporar de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj din cauză că acestea aveau produse alimentare care erau expirate de aproximativ patru luni sau care nu erau depozitate corespunzător.

Administratorii celor cinci restaurante au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 350.000 de lei.
„În urma depunerii a cinci reclamaţii în cursul lunii februarie, care vizau unităţi de alimentaţie publică, comisarii CJPC Cluj desemnaţi să cerceteze aspectele semnalate au descoperit mai multe deficienţe, printre care produse cu data limită de consum şi data durabilităţii minimale depăşite cu una până la 120 de zile, produse depozitate necorespunzător sau la care a fost schimbată starea termică sau produse fără elemente de identificare/caracterizare. Ca urmare a deficienţelor, operatorii economici prestatori de servicii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 350.000 de lei”, se arată într-un comunicat al CJPC Cluj.
De asemenea, comisarii CJCP Cluj au dispus oprirea definitivă de la comercializare a 315 kilograme de produse neconforme. „Având în vedere că deficienţele constatate pun în pericol sănătatea şi interesele economice ale consumatorilor, comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor pe Regiunea de Nord-Vest a dispus un control tematic regional care să cuprindă toate unităţile de alimentaţie publică”, se mai arată în comunicat.

Comisarul şef adjunct Mircea Radu a declarat pentru Făclia Cluj că intenţia este de a controla toate restaurantele din oraş, şi că aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Articole din aceeasi categorie