Bosch face bani buni în România

Fabrica Bosch din incinta parcului industrial Tetarom din Jucu

Grupul Bosch, care deţine în Cluj un centru de inginerie şi o unitate de producţie, a realizat în 2019 vânzări de peste două miliarde de lei (436 de milioane de euro) în România, iar investiţiile au depăşit 360 de milioane de lei (peste 76 de milioane de euro).

Vânzările totale în România au fost de 6,7 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), inclusiv cele ale companiilor neconsolidate şi livrările interne către companii afiliate, au înregistrat o creştere de 18 % faţă de anul precedent.

Vânzările consolidate înregistrate de Bosch în România au însumat, în 2019, peste două miliarde de lei, echivalentul a 436 de milioane de euro. De asemenea, în sectorul Soluţii de mobilitate, divizia Automotive Aftermarket a înregistrat o creştere de două cifre, anul trecut, iar reţeaua de parteneri auto Bosch a depăşit 400 de service-uri auto, în România.

Investiţii de peste 76 milioane euro

În 2019, Bosch a investit în România peste 76 de milioane de euro, în principal în dezvoltarea uzinelor din cadrul diviziei Soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj, precum şi în Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.
„Aproximativ 1.000 de studenţi au participat anul trecut la programe specifice în sediile Bosch din România. În 2019, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au lansat un nou program de masterat intitulat „Sisteme de management şi control ale vehiculelor”. (…) Din anul 2013, compania a sprijinit peste 340 de elevi de liceu care au făcut primul pas către o carieră în industria auto, urmând stagii de pregătire practică în domenii specifice în cadrul unităţilor de producţie Bosch din Blaj şi Cluj”, precizează compania.

Donaţii pentru lupta împotriva pandemiei

Compania intenţionează să producă peste un milion de teste rapide în 2020 şi să crească producţia de teste la trei milioane anul viitor. În unele regiuni, Bosch produce măşti de protecţie şi dezinfectanţi, utilizate în principal pentru protecţia angajaţilor săi.

“În România, Bosch a donat echipamente medicale, echipamente de protecţie, electrocasnice Bosch, scule electrice şi componente auto Bosch pentru spitalele şi pentru personalul medical din prima linie şi a contribuit, împreună cu jucători importanţi ai industriei auto locale, la punerea în funcţiune a 50 de ventilatoare mecanice. Voluntarii Bosch au donat, în mod individual, bani, laptopuri şi alte dispozitive electronice, oferind astfel provizii de alimente şi facilitând accesul la educaţie pentru mai multe familii dezavantajate. Bosch şi-a extins constant activităţile de responsabilitate socială în România prin sprijinirea mai multor organizaţii caritabile şi instituţii sociale. În 2019, compania a desfăşurat peste 30 de iniţiative.”, precizează reprezentanţii Bosch.

Peste 8.000 de angajaţi în România

Grupul Bosch este prezent în România de peste 25 de ani şi are peste 8.000 de angajaţi în 5 entităţi. Pe lângă Centrul de Cercetare – Dezvoltare din Cluj şi unităţile de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai are o unitate de tehnologie industrială în Blaj, precum şi un Centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara.
În Bucureşti, Bosch are un birou de vânzări pentru Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. O filială a BSH Hausgerate GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul tot în Capitală.
Furnizorul de tehnologii şi servicii Bosch are circa 400.000 de angajaţi în întreaga lume, iar anul trecut a avut vânzări de 77,7 miliarde de euro.

Articole din aceeasi categorie