Banca Transilvania donează bani pentru spitale şi adoptă măsuri pentru suţinerea IMM-urilor

După ce, în urmă cu câteva zile a anunţat că a anunţat că prelungeşte perioada de graţie pentru cardurile de credit, iar primele obligaţii de plată pentru clienţi vor începe doar în luna mai, Banca Transilvania (BT) continuă să facă gesturi de solidaritate în contextul pandemiei cu coronavirus.

“Încercăm să facem tot ce ţine de noi pentru a susţine românii, aşa încât Banca Transilvania donează 1,4 milioane de lei pentru cumpărarea unor aparate de ventilaţie mecanică, echipamente şi materiale pentru spitale de stat din România. Ne alăturăm astfel efortului Asociaţiei Dăruieşte Viaţă şi medicilor de a ajuta cât mai mulţi oameni. Solidaritatea este cea de care avem nevoie cel mai mult în această perioadă” a declarat Ömer Tetik (foto), director general BT.

De asemnea, Banca Transilvania a anunţat un prim set de măsuri imediate pentru susţinerea IMM-urilor şi a companiilor care lucrează cu banca, şi sunt afectate de actualul context. Concret, este vorba despre reducerea ratelor de credit pentru următoarele 6 luni, până la 100%, acolo unde se justifică şi analizând impactul imediat şi pe termen mediu. Pentru a evita birocraţia şi deplasările, documentaţia în baza căreia se vor aplica facilităţile pentru clienţi este minimală.

Băncile pot juca un rol semnificativ în propagarea comportamentelor responsabile din punct de vedere social şi economic. Împreună cu Guvernul României, Banca Naţională a României şi cu marile companii private din economie putem lua iniţiativele de care societatea are nevoie. Pe lângă măsurile de susţinere care vor fi implementate, Banca Transilvania se va plia pe planurile de susţinere ale altor bănci în cazul clienţilor comuni, acolo unde BT nu este banca principală deoarece în acest mod poate fi susţinut un număr mai mare de firme româneşti”, a declarat Ömer Tetik.

Conducerea BT afirmă că aceste măsuri sunt un prim pas în abordarea proactivă a acestei situaţii şi susţine că banca “va actualiza permanent acest cadru cu învăţăminte şi bune practici venite de la antreprenori, în acest context total nou pentru antreprenori şi economie”.

“Banca Transilvania invită la cooperare în cadrul ecosistemului de business românesc, în egală măsură băncile şi companiile. Este importantă inclusiv susţinerea reciprocă între companii pentru ca impasul generat de perioada actuală să fie depăşit cu impact cât mai mic posibil”, a adaugat Ömer Tetik, care afirmă că BT este deschisă şi va coopera cu celelalte bănci, în interesul clienţilor creditaţi, acolo unde firmele au credite la mai multe instituţii financiare.

Reamintim că Banca Transilvania a obţinut un profit net de 1,621 miliarde de lei anul trecut, în creştere cu 32,93% comparativ cu 2018. Grupul Financiar Banca Transilvania a raportat, anul trecut, un profit net consolidat de 1,848 miliarde de lei, în creştere cu 46,59% faţă de 2018.

V.D.

Articole din aceeasi categorie