ART FOR HELP. Tabloul “Timpul pierdut’’ de Ovidiu Avram se licitează din nou

Ce înseamnă, de fapt, ART FOR HELP ? Este un concept dezvoltat în anii din urmă de galeristul Hans-Joachim GROVE, fondatorul GROVE-MOLDOVAN Art-Foundation Braunschweig (Germania), om de iniţiativă culturală şi umanitară în favoarea Clujului şi a României, cel care, alături de soţia sa, clujeanca dr. Maria Rodica GROVE, a făcut să se vorbească şi pozitiv în Germania despre arta clujenilor, despre capacitatea creatoare a unui popor pus prea adesea într-o lumină nefavorabilă. Aşadar, ART FOR HELP înseamnă a face mai mult decît artă pentru artă, înseamnă a transforma arta, produsul artistic, într-un mijloc de împărtăşire, de construire a unui alt tip de relaţii interumane bazate pe comunicare şi colaborare dezinteresată, pe voluntariat, pe prietenie, pînă la urmă. Tot galeristului GROVE şi soţiei sale li se datorează organizarea celor peste 130 de acţiuni umanitare pentru România (Cluj-Napoca şi Mănăstirea Rîmeţ, în principal), consemnate, la timpul potrivit, în paginile ziarului nostru, cu menţiunea făcută de fiecare dată că acesta este modul lor concret de a-şi exercita calitatea de Cetăţeni de onoare ai municipiului Cluj-Napoca.

Scriam, în toamna anului trecut, în legătură cu o nouă iniţiativă a GROVE-MOLDOVAN Art-Foundation Braunschweig, de data aceasta în colaborare cu Primăria clujeană şi cu ziarul FĂCLIA de Cluj – licitarea unui tablou al artistului clujean Ovidiu Avram, intitulat ‘’Timpul pierdut’’, în favoarea bolnavilor cu Alzheimer şi demenţă senilă din Cluj-Napoca. Suma minimă de la care urma să fie licitat tabloul – donaţie a GROVE-MOLDOVAN Art-Foundation Braunschweig – era de 2000 Euro, iar după finalizarea acţiunii, banii intrau în contul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Din păcate, licitaţia organizată anul trecut nu s-a finalizat, aşa încît acum, donatorii intenţionează să reia acţiunea, cu acelaşi scop: ajutorarea bonavilor cu Alzheimer şi demenţă senilă, aflaţi în evidenţa amintitei direcţii a Primăriei clujene, oferta pornind tot de la suma de 2000 Euro. Dată fiind valoarea şi cota pictorului pe piaţa de artă din Europa, se speră ca suma de vînzare să fie mult mai mare.

În ceea ce ne priveşte, vom anunţa în timp util unde şi cînd poate fi văzut tabloul şi modul de depunere a ofertelor (noi nu vom gestiona bani, ci doar oferte).

Informaţii  pot fi obţinute de la FĂCLIA de Cluj, e-mail: m.bocu@ziarulfaclia.ro sau telefonic, la numerele: 0788-307.326 sau 0264-591681.
Michaela BOCU
m.bocu@ziarulfaclia.ro

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare