An bun pentru vinurile româneşti

Producţia de vin din 2012 este una dintre cele mai bune, la nivel calitativ, deşi din punct de vedere cantitativ producătorii nu pot fi la fel de mulţumiţi, seceta din acest an afectînd recolta.

În prezent, conform datelor furnizate de Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONVPV), în România există doar 2.348,91 de hectare cultivate cu Fetească neagră, 12.972,56 de hectare cu Fetească regală, 12.850,58 de hectare cu Fetească albă, 11.407,38 de hectare cu Merlot, 6.567,80 de hectare cu Riesling, 6.333,12 de hectare cu Aligote, 4.973,38 de hectare cu Sauvignon, 4.832,71 de hectare cu Cabernet Sauvignon şi 3.987,15 de hectare cu Muscat Ottonel. Producţia va fi redusă nuz numai datorită suprafeţei relativ reduse aflate în cultură ci şi din cauza secetei din acest an, însă calitatea vinului va fi una de excepţie. Astfel, potrivit Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, la Feteasca neagră, există o concentraţie de 260-300 de grame de zahăr pe litru, ceea ce face ca vinurile să aibă o tărie de 15-16 grade.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare