A scăzut producţia de carne de vită

În mai, faţă de luna precedentă, a scăzut numărul de bovine, porcine, ovine şi caprine sacrificate. Comparativ cu aprilie 2012, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 33,3%, respectiv cu 23,6%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 11,1%, respectiv cu 21,1%. În mai, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a reprezentat 20% din totalul sacrificărilor de bovine. Comparativ cu mai 2011, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 38,3%, respectiv cu 27,9%. Faţă de aceeaşi lună, sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 9,1%, respectiv cu 7,5%.

Şi numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut de 6,4 ori, respectiv de 6,9 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate, care deţin o pondere de 0,5% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine au scăzut atît numeric cît şi la greutatea în carcasă, de 16,3 ori, respectiv cu 10,6 ori. De asemenea, au scăzut şi numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă, cu 25,2%, respectiv cu 24%. În mai 2012, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 86,9% din total, însă numărul de porcine sacrificate în aceste unităţi şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 10,3%, respectiv cu 12,6%.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare