„Şi-au bătut joc de fotbal”: Arieşul Turda – UT Arad 0 – 1 (0 – 1)

Cuvintele din titlu reprezintă concluzia antrenorului Arieşului Turda, Florin Fabian, despre evoluţia elevilor săi în partida cu UT Arad.
Disputat sîmbătă, 27 august, la Turda, în cadrul celei de-a doua etape de campionat, meciul a început cu „vulturii roşii” instalaţi în terenul oaspeţilor. După cum au început „ostilităţile” se părea că Arieşul va obţine, cu uşurinţă, primele trei puncte în clasament.
După doar patru minute de joc, Tilincă, angajat în careu de Fofana, a şutat din unghi, dar portarul Smaranda a respins mingea în corner şi astfel s-a irosit prima ocazie de a înscrie a  gazdelor. În primul sfert de oră al partidei Arieşul a mai avut oocazie de a deschide scorul, dar mingea şutată de Boroştean., în minutul 10, a trecut de puţin peste bara transversală a porţii lui Smaranda.
Formaţia arădeană, ale cărei prime acţiuni de contraatac au fost zădărnicite de jocul la ofsaid al apărării Arieşului, a găsit antidotul acestei tactici şi, pe măsură ce trecea timpul, oaspeţii se apropiau din ce în ce mai periculos de poarta lui Pampea. În minutul 17 Purece a încercat vigilenţa portarului formaţiei gazdă cu un şut de la 25 de metri, însă mingea, trimisă la semiînălţime,  a trecut de puţin pe lîngă stîlpul din stînga porţii lui Pampea, rămas fără replică la această fază. În minutul 30, Drăgan s-a pomenit singur în careul Arieşului, dar rămas faţă în faţă doar cu Pampea, s-a complicat şi, în cele din urmă, talonat de doi apărători ai Arieşului a trimis mingea slab, direct în braţele portarului.
Raidurile fotbaliştilor de la UTA spre poarta gazdelor au continuat şi, în minutul 36, Hidişan a reuşit o intercepţie la circa 30 de metri de poarta formaţiei gazdă, i-a pasat lui Purece şi acesta, de la circa 13 metri, lateral stînga, a trimis mingea peste bara transversală.
Gazdele au replicat trei minute mai tîrziu, prin Tilincă, care a şutat bine de la 20 de metri, portarul Smaranda a reţinut într-o primă fază dar apoi a scăpat mingea în faţă, însă Fofana, din apropiere, nu a reuşit să o trimită în poartă.
În minutele de prelungire ale primei reprize UTA a înscris unicul gol al partidei. Drăghici a primit o minge în careu, s-a pomenit singur la 6 metri şi l-a executat pe Pampea cu un şut pe jos, trimiţînd mingea în colţul din stînga al porţii.
În partea secundă a întîlnirii, oaspeţii au resimţit oboseala acumulată după partida de Cupă de marţea trecută, în care au jucat prelungiri şi au trecut şi prin  furcile caudine ale loviturilor de departajare. În aceste condiţii, se părea că Arieşul va înscrie cel puţin golul egalizator, însă, după ce Bier a ratat din careul mic, la o fază petrecută în minutul 57, iar în minutul 69, la aceeaşi fază Jeffersson şi Cătălin Bucur au trimis, pe rînd, mingea în bara transversală a porţii lui Smaranda, jocul s-a stins. Colac peste pupăză, din minutul 84 Arieşul a jucat în zece, după ce arbitrul l-a eliminat pe portarul Pampea, care, în postură de ultim apărător, a făcut în henţ la 18 metri de poarta sa.
După această înfrîngere, Arieşul va juca în etapa viitoare, la Baia Mare, doar că gîndul la victorie pentru a recupera rapid punctele pierdute pe teren propriu, a declarat Florin Fabian după partida cu UTA. Antrenorul „vulturilor roşii”, marcat vădit de eşec, a mai precizat că, de acum înainte, la Arieşul vor juca doar fotbaliştii care vor să muncească. „De acum încolo aştept determinare maximă de la elevii mei. Cine nu o să dea totul pentru echipă este liber să plece. Nu vreau vedete, nu vreau fiţe” a avertizat Fabian.

  Complex Sportiv Municipal Turda, timp călduros, teren bun, spectatori: 250
A marcat Drăghici (min. 45 + 3)
Arieşul: Pampea – David, Bier, Miranda, Tegzeş – Tilincă, Cr. Pop, Boroştean (53, Jefferson), Străuţ – V. Pop (84, D. Paul), Fofana (46, C. Bucur)
Antrenor: Florin Fabian
UTA: Smaranda – Bălan, Pocuca, Varga, Siminic – Chindriş, Florin Gîlcă, Hidişan (69, Ignea), Purece – Drăghici, Drăgan (63, Capătă, 85, Kalvin)
Antrenor: Roland Nagy
Avertismente: Miranda, 72; Cr. Pop, 89;
Eliminări: Pampea, 84
Arbitru: Nicolae Cătălin Botaş – Timişoara;
Asistenţi: Raul Constantin Ghiciulescu – Lugoj; Bogdan Gheorghioiu – Timişoara
Emil HĂLĂŞTUAN

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare