Lansare de carte/judo

Judo-Kata. Calea spre fundamentele teoretice şi practice

vineri, 14 februarie, 11.00 * Liceul cu program Sportiv Cluj-Napoca

Numele Maestrului Naţional Tibor Kozma (7 DAN; centură alb-roşu; antrenor, expert în autoapărare; Escuela de Judo-Madrid, Agrupacion Deportiva EMT) a stat în atenţia noastră de mai multe ori, putând aminti, ca exemplu, prezenţa la Cluj-Napoca în mai 2012, cu ocazia stagiului de judo cu o parte a lotului Olimpic de Judo al României, respectiv studenţi ai Facultăţii de educaţie fizică şi sport/UBB.

Tibor Kozma revine în actualitatea imediată graţie lansării unei cărţi de excepţie în domeniu, Judo-Kata. Calea spre fundamentele teoretice şi practice, patru capitole (Formarea principiilor kata; Fundamentele teoretice şi practice; Antrenamente pentru campionatele de judo-kata; Glosar de termeni japonezi) concentrate, sintetice, din care nu lipsesc noţiunile de bază ale judo-ului.

Nu intru în amănunte de data aceasta. Vă ofer doar câteva rânduri legate de principiul esteticii: “Practicarea Judo-ului ne poate da multe plăceri: senzaţia agreabilă produsă de exerciţiul fizic, satisfacţia stăpânării mişcărilor şi bineînţeles, satisfacţia de a câştiga în concurs. Nu mai puţin importantă este frumuseţea executării procedeelor tehnice şi de asemenea observarea celorlalţi. Aceasta este “esenţa” esteticii în Judo” (traducere dr. Radu Vida).

JUDO-KATA. Calea spre fundamentele teoretice şi practice” îşi v-a găsi locul mult mai bine în genţile de Judo – acolo între prosop şi judogi – decât pe al 3-lea raft din camera mică, unde doar se umple de praf. E o carte scrisă şi fotografiată din suflet, o carte creată pentru judokani, atât profesionişti cât şi amatori, pentru toţi cei care iubesc acest minunat sport”, am citat din cuvântul introductiv al autorului.

Cred că v-am trezit interesul, interesul pentru a fi prezenţi la lansarea cărţii, pentru a împărtăşi idei cu Maestrul Tibor Kozma, pentru a avea cartea. Prezintă dr. Radu Vida şi Demostene Şofron.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *