Boc și Tișe, angajament pentru extinderea Clujului în zona metropolitană

Liberalii clujeni au depus listele de candidați la alegerile locale

 

Liberalii clujeni au depus luni la birourile electorale din localitate listele de candidați la alegerile municipale și județene. Au fost două acțiuni lipsite de festivism dominate de convingerea că Emil Boc și Alin Tișe își vor reînnoi mandatul fără dificultăți. Cei doi accentuează că vor continua să lucreze în echipă mai ales că Boc a promis că proiectele Clujului nu se opresc la granița administrativă a orașului, ci caută să se extindă cât mai adânc în zona metropolitană, în timp ce Tișe se angajează să reducă decalajul între sat și oraș în privința condițiilor de locuit.

Vedem deja că presiunea pe Cluj-Napoca este enormă și de aceea șansa Clujului de a rămâne un pol de dezvoltare este de a extinde calitatea vieții în zonele limitrofe. Acesta este proiectul cu care venim în fața clujenilor împreună cu domnul președinte Tișe, de a îmbunătăți calitatea vieții în Cluj, de a o duce la nivelul următor și de a extinde acest mod de viață în zona metropolitană cât mai mult cu putință”, a declarat Emil Boc, detaliind obiectivele care trebuiesc atinse în acest scop: centura metropolitană, metroul, trenul metropolitan, conectarea Clujului la autostradă, spitalul regional.

Cu excepția conectării la autostradă, realizarea tuturor celorlalte obiective menționate transcende intervalul de timp de patru ani al viitoarelor mandate astfel că primarul face referire la acțiuni în pregătirea pentru provocările anilor 2030-2050. ”Viitorul Clujului se scrie acum și de aceea, împreună cu colegii mei, ne asumăm această responsabilitate de a menține Clujul pe primul loc în țară la calitatea vieții, de a rămâne un oraș care să fie de referință în România și în Uniunea Europeană, și în același timp de a da conținut real dreptului clujenilor de alege să rămână acasă, de a nu fi obligați să caute în altă parte ceea ce pot găsi aici”, afirmă Boc.

Extinderea locuirii, extinderea mobilității, extinderea locurilor de muncă, extinderea calității vieții, extinderea spațiului rural-urban, aceasta este o altă componentă a strategiei noastre, conectivitatea spațiului urban și cel rural. Conectivitatea Clujului, dar și al celorlalte orașe cu spațiul rural din jur, aceasta e de fapt și direcția existentă în țările Europei”, a mai spus primarul.

Tema a fost abordată și de președintele Consiliului județean. ”Vom vorbi de condiții optime în fiecare comună. Am depășit acel abc de dezvoltare, de a avea în fiecare comună drum, apă și canalizare. Pentru mediul rural, Consiliul județean, echipa noastră de la PNL, propun o nouă etapă de dezvoltare, în care să eliminăm pe cât putem de mult decalajul printre mediul rural și mediul urban”, a spus Alin Tișe.

Acesta a vorbit la rândul său de necesitatea mailor proiecte. ”Dacă până acum ținta noastră a fost aceea de a fi județul numărul unu în tot ce înseamnă dezvoltare și de a crea condițiile cele mai bune de viață, ne dorim ca în viitor Clujul să poată să concureze cu tot ce înseamnă orice oraș din Europa. Începând cu acest nou mandat, vom vorbi de proiecte mari, de aeroport regional, de centuri de ocolire, vorbim de creștere în fiecare municipiu, care fiecare să devină pol local de creștere în județ”, a precizat președintele Consiliului județean.

Până să înceapă lucrul la obiectivele promise, cei doi lideri liberali se văd nevoiți să-și intensifice activitatea electorală. Potrivit unor surse politice, sondajele adversarilor evidențiază la Cluj o scădere de aproape 10 la sută a scorului politic al PNL față de septembrie 2023. Doar mobilizarea numeroșilor primari liberali poate compensa scăderea și e vitală pentru ca partidul să păstreze șansa de a avea majorități în consiliile local și județean.

Primul semn că organizațiile se activează este strângerea a 60.000 de semnături de susținere pentru listele proprii.

Cu toate acestea, dacă nimeni nu pune la îndoială realegerea domnilor Boc și Tișe, posibilitatea ca ei să lucreze în viitorii ani de mandat cu consilieri mai puțin binevoitori nu e exclusă.

Primarul a menționat de altfel că reușitele administrației, ”pe care nu le văd decât oamenii care nu vor să le vadă”, sunt cele ale unei munci în echipă. ”La Cluj am reușit împreună, la Cluj vom reuși împreună în continuare. Împreună cu toți clujenii, împreună cu echipa Partidului Național Liberal pe care o am aici alături de mine, împreună cu toți clujenii de bine care doresc binele acestui oraș”, a spus Boc la ceremonia depunerii listelor de consilieri.

Maturitate, experiență și tinerețe”, a caracterizat primarul lista, ținând să-l evidențieze pe Dan Tarcea, șeful liberalilor pe municipiu, cap de listă, și să-l salute pe medicul Cristian Ursu, medicul șef al UPU – SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență, un nou venit în politică, numărul nouă pe lista de consilieri locali. Dacă liberalii reușesc să conserve votul din 2020, ei pot spera la un număr de 16 aleși locali și 18 județeni. (C.C.)

Lista de candidați liberali la Consiliul local

 

1.Tarcea Dan Stefan; 2.Gliga Florin; 3.Florian Ovidiu; 4.Pop Loredana; 5.Moldovan Ionut -Daniel; 6.Petruș Flavia; 7.Vișan Ovidiu Vasile; 8.Constantea Radu; 9.Ursu Cristian Corneliu; 10.Chira Beniamin Marius; 11.Vaida Ovidiu; 12.Irimie Andrei; 13.Rad Vasile; 14.Corb Samir; 15.Chiș Diana; 16.Bratu Petruț; 17.Cocan Valentina Varvara; 18.Bradea Andrei; 19.Varga Călina; 20.Romică Toader; 21.Podar Tudor; 22. Stângaciu Anca; 23.Marcu Valtăr; 24.Tibre Vasile Ioan; 25.Florea Zoita; 26.Gheorghiu Felicia; 27.Vîrva Gabriel; 28.Steopan Florin; 29.Huluban Adina; 30.Răchită Alexandru; 31.Suciu Dina; 32.Pop Dan; 33. Sipoș Marian Emanuel

 

Lista candidaților PNL pentru Consiliul județean

 

1. Tișe Alin; 2. Haiduc Cristian; 3. Stamatian Florin; 4. Marc Marinela; 5. Rațiu Radu; 6. Forna Maria; 7. Stănilă Ovidiu Sebastian; 8. Morar Ignat; 9. Sămărtean Iuliu; 10. Moldovan George; 11. Ciuta Cristian; 12. Bashar Molhelm; 13. Sima Georgiana; 14. Țiriac Paul; 15. Cojocaru Igor; 16. Lupan Ștefan; 17. Goia Radu Andrei; 18. Sârcă Viorel; 19. Roșianu Aurel; 20. Dehenes Adela Corina; 21. Cordiș Vlad Lucian; 22. Fărăgău Paul Alexandru; 23. Maxim Andrei; 24. Ghior Ovidiu; 25. Moldovan Cătălin; 26. Pop Ligia Vasilica; 27. Vârva Gabriel; 28. Steopan Florin; 29. Moldovan Gabriela; 30. Ureche Solovăstru; 31. Sfechiș Lidia; 32. Moga Sebastian; 33. Varga Petru; 34. Șeica Răzvan George Horațiu; 35. Artiudean Răzvan, 36. Ciucaș Raul, 37. Galben Lucreția Ioana, 38. Bob Andrei; 39. Bălașa Dana, 40. Șurubaru Bogdan, 41. Focșa Victor; 42. Abrudan Rareș; 43. Andras Sebastian;
44. Câmpean Horațiu, 45. Baciu Oleg

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut