Noi detalii despre incidentul aviatic de la Cluj-Napoca

Din conversația dintre controlorii de trafic aerian și piloții avionului, reiese că imediat după contactul cu pista, controlorul de trafic aerian a observat flăcări în zona motoarelor avionului. Ulterior acesta a alertat... Citește mai mult »

Incident aviatic grav pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca

Alertă pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. O aeronavă Boeing cu 113 pasageri la bord a aterizat pe pista aeroportului având incendiu la trenul de aterizare, Evenimentul a avut loc în... Citește mai mult »

Apel disperat al unui medic militar clujean din ATI

Medicul primar ATI, col. Laura Leuca din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca avertizează că în valul patru al pandemiei sunt afectați mai mult pacienții tineri cu vârstă... Citește mai mult »

Premieră în România. Autobuz cu hidrogen, testat la Cluj

Municipiul Cluj-Napoca este primul oraș din România care se pregătește să facă pasul către energia hidrogenului în transportul public. „H2 Zero Emisii. Împreună pentru un viitor curat”. Cu acest mesaj înscris pe... Citește mai mult »

Amintiri de negrăit. Mitropolitul Bartolomeu și iubirea care nu piere

Pe Părintele Bartolomeu (Valeriu) Anania l-am întâlnit întâia oară la Mănăstirea Sihăstria. Era la începutul anilor ’80. Venise în vizită la părintele Cleopa, cu puțin timp înainte de a vedea lumina tiparului... Citește mai mult »

Conferințele Academiei Române: Prof. univ. Luisa Flonta – Cum auzim muzica și de ce ne place ea?

Seria conferințelor CONEXIUNI ale Academiei Române continuă cu expunerea prof. Maria-Luisa Flonta, care tratează modul în care percepem și decodificăm undele sonore ce alcătuiesc un fond muzical. Astfel, o creație muzicală ne... Citește mai mult »

Ecograf performant pentru Spitalul din Câmpia Turzii

Spitalul Municipal din Câmpia Turzii beneficiază de un ecograf de înaltă tehnologie, în valoare de 150.000 de lei, achiziţionat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, din fonduri proprii. „Consiliul Judeţean Cluj a achiziţionat... Citește mai mult »

Cîţu: PNL va susţine introducerea certificatului verde COVID pentru activităţile economice

Biroul Executiv al PNL a decis să susţină în parlament demersurile pentru introducerea certificatului verde COVID pentru activităţile economice cu excepţia celor esenţiale, a informat, vineri, preşedintele partidului, Florin Cîţu. „Am luat... Citește mai mult »

PNL îi cere lui Cioloş să negocieze cu PSD şi AUR

PNL îi cere premierului desemnat Dacian Cioloş să negocieze cu PSD şi AUR pentru formarea majorităţii necesare pentru învestirea Guvernului, a declarat, vineri, preşedintele liberalilor, Florin Cîţu. „Biroul Executiv decide că PNL... Citește mai mult »

„A trăi, cât de cât, după percepte ale gândirii filozofice înseamnă a trăi după regula măsurii lucrurilor”

La cei 90 de ani ai săi, profesorul Ion Irimie poate fi numit, pe drept cuvânt, un martor – prin ceea ce a trăit – și un mărturisitor – prin ceea ce a scris – al vremurilor dificile,... Citește mai mult »

Cioloș: Premierul Cîţu nu a mai vrut să ne întâlnim

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a declarat, vineri, că preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu a mai vrut să se întâlnească cu el, adăugând că nu este cazul ca liberalii să dea lecţii USR... Citește mai mult »

Toate cele 24 de tramvaie ASTRA au ajuns la Cluj-Napoca

Cele 24 tramvaie ASTRA Imperio – fabricate în România – au ajuns la Cluj-Napoca, a anunțat primarul Emil Boc, precizând că deja 20 de tramvaie sunt puse în circulație, urmând ca toate... Citește mai mult »

Val de decese la Cluj din cauza COVID

Rata de infectare a ajuns la Cluj-Napoca la 11,03 cazuri la mie iar în județul Cluj la 8,71 cazuri la mie. Potrivit datelor DSP Cluj, în 15 unități administrative din județ rata... Citește mai mult »

Divertismentul unora

Am încercat să îmi ofer o explicație, în logica derulată, a faptelor, a oamenilor implicați, într-o activitate de subminare directă a autorității Statului, a deciziilor guvernamentale, în prezentarea apocalipsei ca o soluție... Citește mai mult »
Sari la conținut