Dîncu, despre candidatura lui Cîrstoiu

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a afirmat, luni, că deocamdată candidatul PSD PNL la Primăria Capitalei este Cătălin Cîrstoiu, iar acesta are timp până la alegeri să-şi facă o notorietate de 90%, menţionând că nu-l vede pe acesta ca pe un om care se retragă aşa de uşor.

Potrivit lui Dîncu, în cazul în care Cîrstoiu se va retrage, conducerea coaliţiei va hotărî ce se va face. Social-democratul a susţinut că Bucureştiul este un oraş atipic, marcat întotdeauna la alegeri de schimbări „bruşte, care uneori au avut şi rezultate”.

„Eu sunt din Cluj şi în acest moment tocmai mi-am lansat candidaţii pentru Cluj-Napoca. Nu ştiu ce se întâmplă la Bucureşti. O să vedem. Deocamdată, ştiu că este candidatul Partidului Social Democrat. N-am aflat să fie retras. Nu mă iau după zvonurile din mass-media. Aştept o decizie şi deocamdată n-am auzit partidul să îşi retragă această decizie”, a spus Dîncu, la Parlament, întrebat despre discuţiile din coaliţie privind retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei şi dacă aceasta mai este potrivit în această cursă.

Întrebat care ar fi notorietatea candidatului Cîrstoiu acum, Dîncu a răspuns: „Notorietatea candidatului cred că a crescut mult în ultima vreme, inclusiv prin zvonul acesta – vorbindu-se tot timpul că se retrage creşte notorietatea, cu siguranţă”.

„A început cu notorietate de vreo 50%, dar până la alegeri are timp să facă notorietate de 90% şi cu două partide puternice în spate, cu partidele care, împreună, am văzut că au vreo 50% cel puţin pentru europarlamentare, ar putea să aibă o şansă foarte importantă. Deci, suntem în precampanie, nici măcar n-am început campania electorală, deci candidatul poate să comunice şi poate să aibă o şansă importantă, dar sigur că nu mă ocup eu de campania de la Bucureşti, eu sunt din Cluj-Napoca”, a afirmat Vasile Dîncu.

Legat de posibilitatea ca medicul Cîrstoiu să se retragă din cursă, Dîncu a spus: „Fac parte din conducere, dar nu s-a retras şi nu voi hotărî eu, vom hotărî în grup, dacă s-ar retrage. Nu ştiu, nu-l văd un om care se retragă aşa de uşor”.

În opinia sa, discuţiile pe această temă ar reprezenta o problemă, dar „Bucureştiul este mereu surprinzător”.

„Sigur că această inconstanţă, care este cel puţin aparentă, nu ştiu dacă este şi una de fond, dar este una aparentă, nu face bine unei campanii electorale în acest moment. Acum, dacă ne aducem aminte, de-a lungul timpului, Bucureştiul a fost întotdeauna marcat la alegeri de schimbări bruşte, care uneori au avut şi rezultate. Ne aducem aminte, Traian Băsescu s-a înscris la prima lui candidatură şi erau două tururi, a făcut 16% în primul tur şi s-a înscris în ultimele zile. Au fost schimbări de candidaţi şi în alte momente când a candidat fostul primar de la PSD şi care a candidat independent. Deci, Bucureştiul este mereu surprinzător, ca şi România, şi poate că şi publicul s-a obişnuit cu aceste schimbări bruşte. Probabil că în Transilvania ar fi un pic privite mai cu suspiciune schimbările bruşte, dar la Bucureşti se poate. Este oraşul nostru cel mai dinamic, este capitala României şi este în estul Europei”, a explicat Dîncu, întrebat care este impactul asupra imaginii PSD şi PNL al acestor discuţii privind candidatul la Primăria Capitalei.

Întrebat dacă nu exclude să se vină cu un alt nume, Dîncu a afirmat: „Nu pot să mă pronunţ eu în numele colegilor mei, va trebui să stabilim împreună, dacă va fi această situaţie”.

„Este proiectul nostru pentru anul acesta şi nu l-a denunţat nimeni până acum. Noi suntem împreună, avem un proiect comun cu Partidul Naţional Liberal şi avem, indiferent de rezultatele de la Bucureşti, un proiect mai important decât proiectul pentru a câştiga o Primărie, chiar dacă este Primăria Capitalei. Avem un proiect mai important, cred eu, şi noi cred că mergem mai departe”, a mai explicat Vasile Dîncu, întrebat dacă va merge coaliţia în continuare cu un candidat comun pentru Bucureşti.

Liderii coaliţiei PSD şi PNL s-au reunit, luni, pentru a discuta despre situaţia candidatului comun la Primăria Capitalei.

Vineri, Cătălin Cîrstoiu a declarat, la conferinţa de presă pe care a organizat-o pentru a oferi explicaţii privind acuzaţiile la adresa lui, că mandatul său pentru candidatură „a fost şi este pe masa coaliţiei” şi a fost „cam singur” în precampania electorală şi nu a simţit sprijin din partea PSD şi PNL.

Miercurea trecută, premierul Marcel Ciolacu i-a cerut medicului să ţină o conferinţă de presă în care să răspundă la toate acuzaţiile care i se aduc legat de incompatibilitatea în care s-ar afla, adăugând că nu se poate „merge mai departe” dacă nu se lămuresc toate aceste chestiuni.

De asemenea, joi, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că în coaliţie s-a decis să existe o clarificare din partea medicului Cătălin Cîrstoiu şi este normal ca el să respecte solicitarea în acest sens care i-a fost adresată de premierul Marcel Ciolacu, avansând şi posibilitatea ca, într-o situaţie de extremă urgenţă, PNL să aibă propriul candidat la Primăria Capitalei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut