Mai mulți pacienți cu acces la investigații RMN și CT

Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca își deschide un punct de lucru în Centrul IMOGEN, au anunțat reprezentanții SCJU Cluj-Napoca pe pagina de socializare a unității sanitare. Aceștia au mai precizat că prin noul punct de lucru se vor putea oferi servicii medicale de calitate unui număr mult mai mare de pacienți. În mod concret, pacienții vor avea un acces mai ușor la investigațiile efectuate cu cel mai performant aparat RMN aflat într-un spital public din această regiune a țării și la un aparat CT de ultimă generație, aflate în dotarea IMOGEN. Toate investigațiile specifice IMOGEN se vor desfășura fără a fi afectate în vreun fel și vor fi efectuate de către echipele de specialiști dedicate.”, au informat aceiași reprezentanți.

Numărul pacienților care vor beneficia de investigații imagistice va crește deoarece timpul de funcționare al aparatelor va fi dublat:Ca și element de noutate, timpul de funcționare zilnică a unui aparat va fi dublat, până acum acestea funcționau între orele 08.00 și 14.00, iar în prezent timpul de funcționare este între orele 08.00 și 20.00.De asemenea, reprezentanții SCJU Cluj-Napoca transmit că timpii de așteptare pentru pacienți va fi redus substanțial datorită aparatelor moderne

.„Investigațiile imagistice neurologice și endocrinologice, care necesită o precizie ridicată, vor fi efectuate în premieră pe aparatul RMN de înaltă performanță de 3 Tesla. Se vor reduce substanțial timpii de așteptare pentru efectuarea unei investigații RMN, în condițiile în care, în prezent, pentru a face față solicitărilor, specialiștii radiologi efectuează investigații în sistem ambulatoriu și în zilele de sâmbătă. Se estimează realizarea unei o medii zilnice de 15 RMN-uri și 25 de CT-uri, în noul punct de lucru.

Pentru cei interesați precizăm că programarea pacienților pentru investigații în noul punct de lucru se face prin Recepția LRIM din Cladirea Radiologie (str. Clinicilor, nr.3-5). Informații la tel. 0264.592771, int.1190, mobil. 0757.028101 (între orele 08.00-15.00), e-mail lrim@scjucluj.ro.

Tia Sîrca

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut