Peste 600.000 de turiști au vizitat Salina Turda în 2023

Numărul turiștilor care au vizitat anul trecut Salina Turda a crescut cu 12 la sută față de 2022, potrivit datelor transmise ziarului Făclia de Cluj de reprezentanții companiei care administrează cel mai spectaculos subteran modelat de oameni, din lume

Conform informațiilor obținute, pe parcursul anului 2023, 601.627 de turiști au vizitat impresionantul obiectiv turistic de la Turda. Comparativ, în 2022, Salina Turda a avut 527.653 de vizitatori. Dintre aceștia 354.466 au fost turiști români iar 90.968 străini.

Majoritatea turiştilor sunt români, iar mulţi dintre ei vin la tratament, ceea ce înseamnă că petrec în subteran mai multe ore și pe parcursul mai multor zile. Salina Turda constituie atracție și pentru foarte mulți turiști străini.

Turiştii care merg să se relaxeze sau pacienţii care coboară în salină pentru tratament au la dispoziţie o serie de facilităţi de petrecere a timpului. În salină se găsesc spaţii de joacă pentru copii, un lac pe care se pot face plimbări cu barca, o roată panoramică, înaltă de 20 de metri, zone de sport – minigolf, bowling, biliard, tenis de masă, un amfiteatru pentru spectacole şi un lift modern, dar şi zone destinate tratamentelor balneare, unde oamenii îşi pot trata diferite afecţiuni respiratorii, precum rinitele, astmul bronşic, infecţiile respiratorii.

Primarul Cristian Matei a anunțat că în perioada următoare se va trece la modernizarea minei Iosif, precizând că odată cu realizare acestui obiectiv se va ajunge la 1,5 milioane de turiști anual.

Salina Turda este, în prezent, una dintre cele mai mari atracţii turistice din ţara noastră, recunoscută şi la nivel internaţional, fiind inclusă în celebrul ghid de călătorii Michelin, primind două din cele trei stele Michelin.

Salina Turda are un microclimat şi factori sanogeni care oferă condiţii optime de aplicare în terapiile recuperatorii ale diferitelor afecţiuni interne cât şi în profilaxie şi sanogeneză.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut