Actorul Claudiu Bleonț, final de figurație la Beliș

Fusă și să dusă, cum ar zice belișenii mai bătrâni, făcându-și cruce și scuipându-și în sân ●

Actorul PNL Claudiu Bleonț, consilier local cu consilier la Beliș, cu buletin de Beliș pe adresa unei pensiuni care l-a dat afară, îndrăgostit mai bine de nouă luni de comună, și-a anunțat, marți, „pierderea calității de consilier local” din cauze… strict actoricești.

„Datorită reluării activității Teatrelor Naționale din București și Craiova, unde sunt angajat, am obligații contractuale și de unde îmi câștig traiul, sunt nevoit să îmi mut domiciliul în București (reluarea spectacolelor din repertoriul celor două teatre și distribuirea mea în alte titluri ce vor avea premiera în viitorul apropiat m-au determinat să iau această decizie) pierzându-mi astfel calitatea de consilier local al comunei Beliș” – a scris, marți, actorul PNL pe pagina sa de Facebook.

În aceeași postare actorul spune că lasă în locul luidoi tineri localnici din echipa PNL”, iar el va continua să sprijine proiectele care se vor desfășura în comună „din condiția de Președinte al filialei PNL Beliș”, și asigură localnicii „de întreg suportul” său „în ceea ce însemnă susținerea inițiativelor la nivelul guvernării PNL”.

Despre cei doi (!!!) pe care îi lasă în locul său, actorul (care probabil se vede… la pătrat!) nu pomenește nimic, după cum nu pomenește nici despre cum ar fi ajuns (dacă va fi ajuns!) în „condiția de președinte al filialei PNL Beliș”!

Fără locuință în Beliș, plătindu-mi timp de 5 luni de zile cazarea și drumurile București-Beliș, Craiova-Beliș din fonduri proprii, cred că am reușit, în acest scurt răstimp, să atrag atenția asupra comunei cu potențialul ei turistic extraordinar, cât și cu problemele inerente zonei” – adaugă Bleonț, în finalul postării.

Între noi fie vorba (cum ar zice belișenii!), e treaba dumnealui dacă și-a imaginat că, odată ajuns consilier (sperase, primar!), PNL-ul îi va clădi casă… consilierială în Beliș sau că, în lipsa locuinței, se va oferi cineva să-i plătească drumurile actoricești la și de la București și Craiova. Cât despre modul în care a „atras atenția” asupra Belișului, am scris, de nenumărate ori, în paginile ziarului Făclia!

Și, tot între noi fie vorba (cum ar zice belișenii), spre deosebire de alte „beneficii măsurabile” ale prezenței sau absenței cuiva din comună, prejudiciul de imagine – prin postările și intervențiile TV ale actorului – adus Belișului („de Ev Mediu”) și belișenilor („idioți”, ”lichele puturoase și hoațe” etc.) e… prea mare ca să se poată măsura cu ruleta! Așa că divorțul actorului de Beliș nu poate fi privit nicicum altfel decât ca un act firesc și (tot între noi fie vorba!), poate, un pic cam prea…, prea îndelung așteptat!

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut