Nu belișenii sunt idioți, domnule Bleonț!

„Să alegi ca primar un penal condamnat la închisoare, în locul unui om de cultură, asta înseamnă să fii IDIOT”.

„Aforismul” marca Mircea V. Sima (nu știu cine este!) a fost preluat și postat de actorul Claudiu Bleonț pe pagina sa de Facebook, actor despre care același Sima spune, în continuarea „aforismului”,  că „e un om care ar fi putut plasa comuna Beliș înapoi (??? – n.n.) pe harta zonelor cu importanță turistică”, dar „locuitorii au preferat penalul (indiferent de culoarea politică)”.

Așadar, când toți învingătorii și învinșii cu bun simț au adresat, după aflarea rezultatelor, cuvinte de mulțumire alegătorilor, fie pentru că i-au ales, fie doar pentru că s-au prezentat la vot, marele îndrăgostit (?!) de Beliș a ales să-i facă pe oamenii din comună IDIOȚI! De ce? Pentru că nu l-au votat! Că nu a spus-o el direct, nu are nici o relevanță. Faptul că a preluat o postare în care se face o astfel de afirmație confirmă că părerea lui este aceeași cu a autorului „cugetării”.

Să lămurim, însă, un pic, lucrurile.

Întâi: nu belișenii sunt idioți, domnule Bleonț. Idiot este sistemul care a permis unui om fără nici o legătură cu Belișul, fără casă în Beliș, fără „job” în Beliș, după doar două luni de șezut/ cazat (în casă, că era pandemie!) în Beliș, cu buletin pe adresa unui hotel (pardon, pensiune!), să candideze la Primăria comunei Beliș!

Ați venit ca oaspete în Beliș, v-ați „îndrăgostit” de Beliș (parcă până acum ați divorțat de vreo trei neveste de care fuseseți îndrăgostit!) și brusc ați avut revelația că trebuie să rămâneți aici ca să… fiți primar! Iar ca „îndrăgostit” (de scaunul Primăriei!), ați încercat să vă cuceriți alegătorii nu prin faptele dovedite în timp (în favoarea comunei, desigur, și care nu aveau cum să existe), ci ponegrindu-vă adversarii sau afișându-vă de umeri cu mai-marii politici ai partidului care v-a adoptat. V-ați arogat merite pe care nu le aveați (alocarea de fonduri pentru comună, de către Guvern, în urma inundațiilor care au afectat satul Poiana Horii sau, și mai haios, pentru lucrările de întreținere a drumului național Huedin – Albac, care trece prin Beliș), ați încercat să convingeți oamenii că doar prietenia dvs cu mai marii actuali ai politicii (PNL-iste) va aduce fonduri la Beliș, că dvs sunteți „Trimisul”, sau Mesia belișenilor.

Nu, domnule Bleonț, nu belișenii sunt idioți. Dacă au votat un penal este (poate) și pentru că nu v-au vrut pe dumneavoastră. S-au gândit că penalul acela, dacă e penal, va suporta rigorile legii, dar penalul acela, până una-alta, a făcut ceva (și) pentru comună, nu doar s-a afișat de braț sau de umeri cu nu știu care ministru, care astăzi este și mâine nu va mai fi.

Poate chiar spaima de dvs, despre care nu știau aproape nimic (ce au aflat întâi, cei nepasionați de teatru, dintr-o simplă căutare pe google, a fost o fotografie în care vă arătați „bărbăția” din chiloți în fața presei), i-a făcut pe unii să pună ștampila mai degrabă pe un penal decât pe necunoscutul care și-a făcut intrarea în „politica” satului nu cu dragostea cu care vă lăudați, ci ponegrind și amenințând.

Ați fost pe locul doi? Ați avut 154 voturi (față de 400, Matiș), dar din cei 97 de flotanți câți au votat la Beliș, (se presupune că) în jur de 75-80 au votat cu dvs! Adică, nu belișenii v-au votat, cu prioritate, ci flotanții, fabricați, unii dintre ei, cu doar câteva zile înaintea alegerilor! Asta, însă, o vor dovedi investigațiile Poliției.

„Atenționările” mai mult sau mai puțin voalate ale prim-ministrului Ludovic Orban, ale mai-marilor locali ai partidului dvs, ale doamnei inspector școlar general și chiar ale dvs înșivă, cum că doar dacă vă vor vota pe dvs le va fi bine, precum și atacurile dvs la adresa celorlalți candidați i-au îndârjit, cred eu, și mai mult pe belișeni, în a vi se opune.

Așa că, din nou: Nu, domnule Bleonț, nu belișenii sunt idioți! Idioată a fost ideea dvs (sau a cui va fi fost această idee) de a intra cu picioarele în sufletul unui sat și al unei comune despre care nu știați și pot spune că nu știți, încă, nimic. Cât privește „dragostea” dvs pentru Beliș, v-aș aminti că „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul (Corinteni, 1, 13).

Se încadrează, oare, dragostea dvs, aici?

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut