Claudiu Bleonț, final de „vals” la Vila Vals

Actorul Claudiu Bleonț nu mai locuiește la Beliș. Sau, cel puțin nu mai locuiește la Vila Vals, pe adresa căreia își făcuse buletin de Beliș. Mario Pignateli, „italianul” care l-a  găzduit din martie și până după alegeri, spune că drumurile lor „împreună” s-au oprit aici.

În sat, de câteva zile, se vorbea că „italianul” l-ar fi dat afară pe Bleonț, după care tot el i-ar fi dus lucrurlle la București, întrucât actorul ar fi refuzat să plece. Contactat telefonic, Mario Pignateli a declarat că nu este cazul ca lucrul acesta, adică plecare lui Bleonț, să fie catalogat ca „un dat afară”, ci pur și simplu „dumnealui (adică Bleonț) „a mers mai departe”.

Am convenit cu Mario Pignateli asupra unui dialog față în față, pentru a lămuri cum s-a ajuns ca un actor din București să candideze pentru funcția de primar al comunei, iar acest dialog a și avut loc la pensiunea care, timp de șapte luni, l-a găzduit pe Claudiu Bleonț. În ce măsură răspunsurile date de acesta întrebărilor sunt lămuritoare, se va convinge fiecare citindu-le, atunci când le vom publica. În ce mă privește, nu pot să nu remarc, deocamdată, eleganța răspunsurilor, când e vorba de persoana lui Bleonț, și lipsa oricărei intenții de denigrare a acestuia. Dar, dincolo de cavalerismul proprietarului pensiunii Vila Vals, este evident, însă, din răspunsuri, că ceva care s-a petrecut, a deranjat.

Mai jos, un fragment din discuția cu Mario Pignateli, dialog care certifică, deocamdată, doar faptul  că actorul Claudiu Bleonț nu mai locuiește la Vila Vals.

***

– Tot satul știe că Bleonț a plecat de la dvs, iar oamenii vorbesc că l-ați fi dat afară.

– Nu a fost dat afară la modul că „Ieși, să nu te mai văd!”.

– Se vorbește că inclusiv bagajele i le-ați dus dvs la București, pentru că el n-a vrut să plece și să-și ia lucrurile din casa la care tot dvs i-ați făcut buletin.

– Nu avea cu ce să și le ducă! El nu conduce, el nu are mașină, de aceea i le-am dus eu.

– Ce s-a întîmplat, de fapt, de ați rupt relația cu el?

– Nu am rupt relația cu el. Am considerat, cum v-am spus, că viziunile noastre au devenit foarte diferite în ceea ce privește toată această situație. Am considerat că nu mai vedem lucrurile la fel. Eu, într-o echipă în care nu mă identific cu direcția aleasă, nu am ce căuta. Că trebuia să mă retrag mai din timp, perfect de acord. Mai mult decât atât, a început școala, iar copilul meu are nevoie de ceva mai multă liniște decât până acum. Dvs știți ce înseamnă o campanie, știți ce înseamnă întâlniri, știți ce înseamnă  discuții. Nu mai era locul potrivit pentru a continua acest lucru. Dacă totul se termina în 27 septembrie, era OK. După alegeri, având rezultatul pe care îl cunoaște toată lumea, a urmat și urmează această perioadă de tot felul de întâlniri, negocieri, nu sunt lucrurile clare, nu se știe ce se va întâmpla, urmează un vot în consiliu și așa mai departe. Și am considerat că acesta nu este spațiul portrivit pentru așa ceva, pentru că mi-ar deranja familia. Și-atunci s-a ajuns la acest lucru. Vă repet, însă, nu ăsta este singurul motiv. Cum am spus, felul nostru de a vedea lucrurile a devenit foarte diferit.

– Puteți să spuneți câteva dintre lucrurile care v-au diferențiat, ca viziune?

– Da, pot să vă spun. Unele dintre ele vi le-am și spus deja. Eu, personal, nu am fost de acord cu toate deciziile care s-au luat în campanie (…)

– A acceptat Claudiu Bleonț că nu vă (mai) potriviți ca idei și ca viziune?      

– Nu avea cum să nu accepte. Ce putea să-mi spună?

– Dacă ar fi să mai faceți echipă cu el ați mai face?   

– În demersul ăsta politic? Nu. Nu. Nu, pentru că nu vedem lucrurile la fel.

– Au fost oameni din sat care v-au reproșat, în mod direct, că l-ați adus pe Bleonț aici?

– Mai în glumă, mai în serios, da. Au fost și sunt destui.

***

Cam… atât, deocamdată. Restul, într-una din edițiile viitoare ale ziarului Făclia. Până atunci, însă, precizarea că „italianul” Mario Pignateli este român, ortodox, născut în România.

„Nu sunt italian, sunt român, certificatul meu de naștere este românesc. Singura cetățenie pe care o am este cea română.  Suntem o familie normală, fără funcții, fără averi” – a declarat acesta.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

1 comentariu

  1. pai superman de bucuresti,flotant de belis,a plecat
    dupa ce no fost ales?
    si daca esea primar tot flotant era

Comentariile sunt blocate.

Sari la conținut